5 راه برای غلبه بر اتلاف وقت با گوشی هوشمند

به گزارش وبلاگ ملیسا، امروزه یکی از مسائل جدی بسیاری از افراد اتلاف وقت با گوشی هوشمندشان است که آن ها را از بسیاری از فعالیت های مفید دیگر باز می دارد و بهره وری آن ها را پایین می آورد و تا به خود می آیند متوجه می شوند ساعت ها زمان صرف شبکه های اجتماعی، وب سایت ها یا اپ ها و بازی های مختلف نموده اند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

5 راه برای غلبه بر اتلاف وقت با گوشی هوشمند

ممکن است شما هم مانند بسیاری دیگر به محض بیدار شدن با هشدار گوشی، پیش از هر کاری آنلاین شوید و در همان تخت خواب شبکه های اجتماعی خود را آنالیز کنید و تا به خود می آیید متوجه شوید که نیم ساعت یا بیشتر مشغول این کار بوده اید.

این بالا و پایین کردن ناخودمطلع انگشت روی صفحه حتی در محل کار و جلسات و کلاس هم ادامه می یابد و پیش از این که متوجه شوید، زمان کاری شما هم به خاتمه می رسد و شما هیچ کار مفیدی انجام نداده اید. البته شاید فکر کنید این شرایط حادترین نوع این مشکل باشد، اما این روزها توانایی کنترل کردن حواس و تمرکز یک قدرت ماورایی محسوب می گردد. در ادامه با ما همراه شوید تا با استفاده از راه کارهایی که معرفی می کنیم بتوانیم بر اتلاف وقت با گوشی هوشمند غلبه کنیم.

1. عادت های خود در استفاده از گوشی هوشمند را شناسایی کنید

مطلع بودن از این موضوع اولین قدم برای کنترل کردن اتلاف وقت با گوشی است. به زمان و علت احساس احتیاج به استفاده از گوشی و گشت و گذار در اپ های مختلف دقت کنید. آیا هر زمان که گوشی خود را می بینید احساس می کنید باید از آن بهره ببرید؟ یا محرک های بیرونی مانند اعلان ها یا پیغام ها شما را به سمت استفاده از گوشی می برند؟ معمولا از چه سایت ها و برنامه هایی استفاده می کنید و چه اندازه زمان صرف این کار می کنید؟

علاوه بر این، می توانید از اپلیکیشن هایی مانند Space بهره ببرید که به شما یاری می نمایند زمان استفاده از گوشی را کاهش دهید و عادت های خود در استفاده از گوشی هوشمند را متوجه شوید. با استفاده از این اپ، علاوه رهگیری اندازه استفاده از گوشی، می توانید هدف تعیین کنید، اندازه پیشرفت خود را رهگیری کنید و اطلاعات آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

بعلاوه، Space یک دوره 8 روزه تعادل بین گوشی و زندگی را ارائه می نماید که طی آن به شما یاری می نماید متوجه شوید چرا این گونه از گوشی خود استفاده می کنید و چگونه می توانید آن را تغییر دهید تا در مدیریت زمان خود پیروز شوید.

2. محرک را شناسایی و حذف کنید

در این مرحله باید ببینیم چه محرک هایی باعث می شوند ما گوشی را در دست بگیریم و ساعت ها وقت خود را با بالا و پایین کردن صفحات هدر بدهیم. محتواهای جهت دار و دو قطبی توییتر، ترس از بی خبر ماندن از آنچه در اینستاگرام می گذرد، استرس از دست دادن اعلان های گوشی یا شمارنده های قرمز بالای آیکن هر اپلیکیشن که پیغام های خوانده نشده را به شما یادآوری می نمایند، هر یک می توانند محرک محسوب شوند.

یک گام به عقب برگردید و به تحلیل این موضوع بپردازید که چه چیزی شما را به سمت گوشی جذب می نماید. پس از شناخت این محرک ها، ساکت کردن آن ها و از بین بردن احساس احتیاج به استفاده از گوشی ساده تر خواهد شد.

می توانید با اعمال تنظیمات زیر در گوشی خود، کنترل عادت هایتان را در دست بگیرید:

  • هشدارها و شمارنده های اعلان اپ ها را غیر فعال کنید، به ویژه اپ های غیرضروری که در ساعات کاری ممکن است مزاحم تمرکز شما شوند. اگر این اعلان ها را دریافت نکنید، احتمال باز کردن این اپ ها و در نتیجه اتلاف وقت با گوشی کاهش می یابد.
  • اپلیکیشن هایی را که مدت هاست از آن ها استفاده ننموده اید حذف کنید. اگر اپ بدون کاربرد و هدف خاصی فضای گوشی شما را اشغال نموده است، پس احتیاجی به وجود آن ندارید.
  • برای بسیاری از افراد ساعات اولیه صبح و آخر شب (پیش از خواب) آسیب پذیرترین زمان ها برای اتلاف وقت با گوشی است. اگر شما هم در این دسته قرار می گیرید، برای یک تا دو ساعت پیش از خواب و پس از بیداری حالت Do Not Disturb را فعال کنید.
  • تمامی اپلیکیشن های صفحه هوم را حذف کنید و به جای آن ها از یک تصویر پس زمینه ساده یا جملات الهام بخش بهره ببرید. با این کار، هر بار که قفل گوشی خود را باز می کنید، فورا با اپلیکیشن های رنگارنگ روبرو نمی شوید که شما را وسوسه نمایند.
  • می توانید اپلیکیشن های خود را در پوشه های مختلف روی صفحه هوم گروه بندی کنید. این کار باعث می گردد در انتخاب اپ هایی که از آن ها استفاده می کنید محتاط تر عمل کنید، چون اول با عنوان پوشه مورد نظر روبرو می شوید.

3. مدت زمان استفاده از گوشی را زیر نظر بگیرید

غلبه بر اتلاف وقت با گوشی تا حدی به باز پس گرفتن کنترل زمان بستگی دارد. بخش بزرگی از این کار این است که نحوه زمان گذراندن خود با گوشی را درک کنیم. می توانید از ویژگی Digital Wellbeing در اندروید و Screen Time در iOS و یا اپ های دیگر مانند RecueTime برای رهگیری زمانی که صرف استفاده از گوشی تان می کنید یاری بگیرید. این اپ ها در پس زمینه مدت زمانی که را برای اپلیکیشن های مختلف صرف می کنید محاسبه می نمایند و سپس گزارشی از زمان های صرف شده برای هر یک را برای شما به نمایش می گذارند.

پس از این که اندازه و نحوه استفاده خود از گوشی و اپلیکیشن ها را درک کردید، می توانید برای اندازه استفاده ی روزانه از هر اپ محدودیت تعیین کنید. علاوه بر این، می توانید پس از گذشتن از محدوده زمانی مورد نظر دسترسی به اپ ها را مسدود کنید تا مجبور شوید زمان کمتری را با گوشی تلف کنید و از حواس پرتی های گاه و بی گاه ناشی از اعلان ها جلوگیری کنید.

پس از مدتی، این کار به یک عادت تبدیل می گردد و می توانید درباره استفاده از اپ ها مطلعانه تر رفتار کنید و در نتیجه، از اتلاف وقت بی هدف با گوشی جلوگیری کنید.

4. از دانلود اپ ها در چند دستگاه خودداری کنید

اگر دستگاه های شخصی و کاری دارید، ممکن است وسوسه شوید اپ های کاری مانند اسلک را روی گوشی شخصی خود هم نصب کنید تا همواره در دسترس باشید و احتیاجهای محیط کار مدرن را برآورده کنید. بعلاوه، ممکن است اپ های شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام را هم روی دستگاه کاری خود نصب کنید تا زمان های استراحت خود را پر کنید و از اتفاقاتی که برای اطرافیان و دوستان پیش می آید بی خبر نمانید.

اما باید بدانید این کار خطرناک است و می تواند به راحتی باعث حواس پرتی و اتلاف وقت شما گردد. باید مطلعانه اپ ها را روی دستگاه های خود دانلود کنید. دستگاه شخصی خود را فقط برای فعالیت های تفریحی و شخصی بهره ببرید و فقط اپ هایی که برای این هدف طراحی شده اند را روی آن نصب کنید و از آن برای انجام اهداف و وظایف کاری مانند پاسخ به ایمیل ها و مشارکت در جلسات استفاده نکنید. دستگاه کاری را هم فقط برای استفاده های کاری استفاده و فقط اپ های مرتبط با کار را روی آن نصب کنید.

5. گوشی خود را دور از دید قرار دهید و در پی تفریح های مفیدتر باشید

یکی از ساده ترین راه ها برای جلوگیری از اتلاف وقت با گوشی این است که خود را از زندگی دیجیتال و دنیای مجازی بیرون بکشید و به دنیای حقیقی بازگردید. برای این کار، اولین قدم این است که گوشی را دور از دید بگذارید. برای مثال، شارژ کردن گوشی روی میز کنار تخت خواب شما باعث می گردد وسوسه شوید و زمانی را که باید به خواب اختصاص دهید برای استفاده بی هدف از گوشی و پرسه زدن در فضای مجازی صرف کنید.

اما با شارژ کردن گوشی در یک اتاق دیگر می توانید این وسوسه را از بین ببرید. راه دیگری که می توانید به یاری آن گوشی را از دید خود پنهان کنید این است که زمانی که با دیگران هستید گوشی را در کیف یا جیب خود بگذارید.

در نهایت، شما مجبور نیستید برای تفریح خود را به دستگاهی محدود کنید. قطعا می توانید تفریحات دیگری هم پیدا کنید که از انجام آن ها لذت می برید، مانند ورزش کردن، کتاب خواندن، آشپزی و بسیاری فعالیت های دیگر. با عادت کردن به این تفریحات، پس از این هر بار که احساس بی حوصلگی کردید، گوشی اولین گزینه شما نخواهد بود.

زمان خود را پس بگیرید و روی دستگاه های خود کنترل داشته باشید

پرسه زدن بی هدف بین اپلیکیشن ها و وب سایت های مختلف روی گوشی می تواند به سرعت به یک عادت تبدیل گردد و زمان زیادی از شما تلف کند که در نتیجه آن بهره وری شما کاهش می یابد. با انجام دادن مواردی که اشاره شد می توانید کنترل زمان خود را پس بگیرید و از اتلاف وقت با گوشی جلوگیری کنید. اجرای این تغییرات می تواند به نوبت باشد و احتیاجی نیست همه را در یک زمان انجام دهید، اما پس از گذشت مدتی می توانید مطلعانه تر و هوشمندتر از گوشی خود بهره ببرید.

منبع: Make Use Of

منبع: دیجیکالا مگ

به "5 راه برای غلبه بر اتلاف وقت با گوشی هوشمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 راه برای غلبه بر اتلاف وقت با گوشی هوشمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید