راه اندازی سریع شیمی پارک اصفهان باهدف تامین نیازهای کشور
به گزارش وبلاگ ملیسا، رئیس جهاد دانشگاهی در نشست مشترک با استاندار اصفهان با تشریح مجموعه اقدامات انجام شده در گروه صنایع دارویی و شیمیایی و غذایی شهید مدرس اصفهان توسط جهاددانشگاهی گفت: با تهیه یک برنامه جامع، به طورقطع به دنبال رونق شیمی پارک اصفهان باهدف تهیه مواد شیمیایی موردنیاز کشور هستیم.

به گزارش وبلاگ ملیسا، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی و دکتر عباس رضایی استاندار اصفهان، چهارشنبه 7 آبان ماه، در نشستی مشترک پیرامون تسهیل امور و توسعه کمی و کیفی پروژه های جهاددانشگاهی در استان گفتگو و گفتگو کردند.
دکتر طیبی در این نشست با اشاره به پروژه مجموعه عظیم گروه صنایع دارویی و شیمیایی شهید مدرس (نجف آباد) که مدتی به دلیل پاره ای از مسائل متوقف شده بود گفت: به طور قطع در هر سرمایه گذاری معین دقیق مالک و محل استقرار پروژه برای سرمایه گذار بسیار حایز اهمیت است، بنابراین بر اساس یکسری مسائل حقوقی که پیش پای راه اندازی مجموعه شهید مدرس در سال های گذشته انداخته شد و شک و تردیدهایی را نسبت به مالکیت جهاددانشگاهی برای زمین مجموعه شهید مدرس ایجاد کردند، پروژه توسط سرمایه گذار تا به امروز راه اندازی نشده بود.
وی بابیان اینکه با تثبیت مالکیت زمین برای جهاددانشگاهی درمحاکم حقوقی و قضایی بلافاصله پیمانکار در این مجموعه شهید مدرس کار خود را شروع نموده است و طبق وعده ای که داده است فاز نخست راه اندازی مجموعه تا بهمن ماه محقق می گردد، توضیح داد: با تهیه یک برنامه جامع، به طورقطع به دنبال رونق شیمی پارک اصفهان باهدف تهیه مواد شیمیایی مورداحتیاج کشور هستیم جهاددانشگاهی با تمام کوشش به دنبال تحقق اهداف استان و اثبات اعتماد مسئول عالی استان است .
رییس جهاددانشگاهی با تاکید به اینکه به دنبال اثبات حقانیت اعتماد استانداری اصفهان به مجموعه جهاددانشگاهی در موضوع شیمی پارک هستیم ادامه داد: بر راه اندازی شیمی پارک در استان اصفهان تاکید داریم و از طرف دیگر بر مواد شیمیایی پرمصرف کشور به جهاددانشگاهی مأموریت داده شده است و براین راه محکم ایستاده ایم و امروزه احتیاج به فراوری مواد شیمیایی پرمصرف به صورت صنعتی و عمده هستیم.
وی در ادامه این نشست با اشاره به پروژه ها و فناوری های متعدد جهاددانشگاهی در سطح کشور، به تشریح مجموعه امکانات، توانمندی ها و ظرفیت های تحقیقی و عملیاتی جهاددانشگاهی برای فعالیت در استان پرداخت.
دکتر طیبی اضافه نمود: در حال حاضر جهاددانشگاهی درزمینه بذرهای هیبریدی، تمرکز بر پرورش ماهی در قفس و فناوری تور، پرورش اسب های گران قیمت و اصلاح نژادهای دام های سبک و سنگین در حال فعالیت جدی علمی است که ازجمله پروژه هایی به حساب می آید که می توان در استان اصفهان اجرا کرد.
وی با اعلام آمادگی کامل جهاددانشگاهی برای تحقق چنین پروژه هایی دراستان با همکاری بخش خصوصی اضافه نمود: راه اندازی سریع و کامل مجموعه صنایع صنایع دارویی و شیمیایی شهید مدرس اولویت ما است.
در این نشست، استاندار اصفهان نیز گفت: شیمی پارک اصفهان با کوشش های جهاددانشگاهی، به نحوی که کار آیی و کارآمدی این شیمی پارک برای مردم این منطقه ملموس باشد، هرچه سریع تر راه اندازی گردد.
دکتر رضایی بابیان این که شیمی پارک ها یکی از مکان هایی است که می تواند جمعیت بیکار و جویای کار را نجات دهد اضافه نمود: امروزه جمعیت فارغ التحصیل بیکار، در استان بسیار زیاد است و باید به سمت مهارت آفرینی و مهارت افزایی جوانان برویم و از طرف دیگر از خام فروشی مواد معدنی بپرهیزیم و به سمت ارزش افزایی و تحقق پروژه های های تک و فناورانه برویم.
استاندار اصفهان در رابطه با صنایع دارویی و شیمیایی و غذایی شهید مدرس اظهار کرد: استانداری برای راه اندازی هر چه سریع تر این مجموعه دارویی کوشش زیادی نموده است و از ابتدا هدف استانداری تسهیل در امور این مجموعه بوده است.
وی ادامه داد: بدون شک توجه به صنعت شیمی پاک می تواند نجات دهنده کشور باشد که گروه صنایع دارویی و شیمیایی و غذایی شهید مدرس در این باره می تواند گام های بلندی بردارد.
مهندس مرتضی تیموری رییس واحد صنعتی اصفهان نیز در این جلسه، ضمن ارائه گزارش طرح های در دسترس اجرای این واحد، خواهان حمایت های استان به منظور تسهیل و پیشرفت این پروژه ها شد.
وی با تشریح چهار طرح فناورانه ای که در واحد صنعتی اصفهان در حال انجام است و مورد بازدید دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی نهاده شد اظهار داشت: برطرف احتیاجهای استان و کشور با تمرکز بر تحقیق، مطالعه و عملیاتی سازی پروژه های فناورانه با تکیه بر مواد اولیه و معدنی داخلی جزء اولویت های واحد صنعتی اصفهان است.
همچنین مهدی تحققی مدیرعامل گروه صنایع دارویی و شیمیایی شهید مدرس نیز که در این سفر یک روزه دکتر طیبی را همراهی می کرد گفت: یک برنامه دوساله برای این منطقه با تشریح و تعریف شش پروژه پیش بینی نموده ایم که فاز اول این پروژه طبق وعده پیمانکار فعلی ، بهمن ماه امسال به سرانجام می رسد.
تحققی اضافه نمود: در این راستا به طورقطع فرآوری مواد گلخانه ای و بحث برندینگ مواد گلخانه ای که از خواسته های مردم منطقه نیز است، مدنظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، دکتر طیبی در این سفر یک روزه به اصفهان، با حضور در مجموعه کارگاه پژوهشی و تحقیقاتی واحد صنعتی اصفهان، از نزدیک با پروژه های فناورانه معاونت پژوهشی واحد صنعتی اصفهان، باهدف آشنایی با فرایند تحقیق، مطالعه و اجرای پروژه های فناورانه این واحد همچون تدوین دانش فنی و ساخت پایلوت فراوری نیکل وکبالت از مواد معدنی، فراوری نیکل وکبالت از مواد ثانوی(ضایعات الکترونیکی)، تجاری سازی رزین اپوکسی سنگ و فراوری مواد فسفاته کششی، آشنا شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا