طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی با ترکیب دقیق سبزی آن

به گزارش وبلاگ ملیسا، قدیمی ترها برای ناهار ظهرهای داغ تابستان گرما را بهانه می کردند و شش روز از هفت روز هفته بساط درست کردن آب دوغ خیار را علم می کردند. آب دوغ خیار هم یک غذای نونی مناسب برای ناهار و هم حسابی سیر کننده و سالم و پرانرژی بود و البته دل آدم را خنک می کرد. طرز تهیه آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. ممکن است دوست داشته باشید به آب دوغ خیار حتی خیار هم اضافه نکنید و با کشمش و گردو و سایر مخلفات یک وعده غذای خوشمزه درست کنید و البته شاید دوست داشته باشید به جای همه مخلفات فقط ماست و خیار و کمی آب و یخ داشته باشید. طرز تهیه آبدوغ خیار مجلسی و ترکیب دقیق سبزی آب دوغ خیار که نقش مهمی در خوش طعم شدن آب دوغ خیار دارند را در مجله خبرنگاران بخوانید. در سرویس همراه ما باشید.

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی با ترکیب دقیق سبزی آن

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی

مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه

مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار

  • ماست ترش یا شیرین (به ذائقه شما بستگی دارد): به اندازه دلخواه
  • خیار ریز خرد شده: 400 گرم
  • سبزی خوردن ساطوری خرد شده: 200 گرم (ریحان و نعنا باید حتما در ترکیب شما باشد)
  • خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
  • کشمش، گردو یا پودر گردو: به مقدار دلخواه
  • سبزی خشک شامل نعناع خشک و شوید خشک: به اندازه دلخواه
  • پودر ریحان خشک: به اندازه دلخواه
  • پودر گل محمدی خشک: به اندازه دلخواه
  • نمک: به اندازه دلخواه
  • نان خرد شده، یخ و آب: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه آبدوغ خیار

مرحله اول؛ هم زدن ماست و خامه برای یکدست شدن

اما چگونه آبدوغ خیار درست کنیم؟ برای درست کردن آبدوغ خیار ابتدا ماست را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست گردد. بهتر است از بهره ببرید. اگر از ماست همزده آماده استفاده می کنید البته احتیاج به هم زدن ندارد. خامه را به ماست اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید تا با ماست یکدست گردد.

مرحله دوم؛ خیارها را خرد کنید

در این مرحله از طرز تهیه آبدوغ خیار خانگی خوشمزه باید خیارها را ریز ریز خرد کنید و به ماست و خامه اضافه کنید و باز هم بزنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن سبزی و بقیه مواد به ماست

سایر مواد را هم به ترکیب بالا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. هر کدام از مواد بالا که با ذائقه شما سازگاری ندارند را می توانید حذف کنید. در مرحله بعد باید آب را اضافه کنید. اندازه آبی که اضافه می کنید بستگی به سلیقه شما دارد. بعضی دوست دارند آبدوغ خیار را سفت و غلیظ میل نمایند و بعضی هم آبکی و رقیق دوست دارند.

بعد از یکدست شدن آبدوغ خیار با آب، نان ها را خرد کنید و به آبدوغ خیار اضافه کنید. برای تزیین آبدوغ خیار از پودر گل محمدی، پودر نعنا و برگ نعنا تازه بهره ببرید. اضافه کردن یخ هم اختیاری است. آبدوغ خیار را می توانید به عنوان یک فست فود اصیل در وعده پیش غذا یا حتی غذای اصلی میل کنید. اما فواید آبدوغ خیار چیست؟ آبدوغ خیار یک وعده غذایی بسیار مفید برای است. به خاطر سبزیجات و نعنا ضد و است و گردو و کشمش موجود در آن مقوی و سیر نماینده است.

بیشتر بخوانید:

نکات و فوت و فن های طرز تهیه آبدوغ خیار خانگی

*در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از سبزی های خشک بهره ببرید.

*برای درست کردن آبدوغ خیار بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش مزه بهره ببرید تا طعم بهتری پیدا کند.

*اضافه کردن اندازهی پیازچه یا پیاز خرد شده موجب می گردد تا آبدوغ خیار شما خوشمزه تر گردد.

*برترین انواع سبزی برای تهیه آب دوغ خیار ریحان، نعنا، پونه، مرزه، ترخون و در صورت تمایل کمی گشنیز یا جعفری است.

*پیشنهاد می گردد در طرز تهیه آب دوغ خیار خانگی از اندازهی تربچه خرد شده نیز بهره ببرید.

*در صورت تمایل می توانید خامه را از مواد لازم برای تهیه آب دوغ خیار حذف کنید.

*برای درست کردن آبدوغ خیار مجلسی بهتر است خیار، گردو و سبزی ها را کاملاً ریز خرد کنید.

*در صورت تمایل می توانید از اندازهی پودر سیر و زیره برای طعم دادن به آبدوغ خیار بهره ببرید.

*اضافه کردن سیر، موسیر و شوید تازه به آب دوغ خیار طعم مجذوب کننده تری می بخشد.

*برای درست کردن آب دوغ خیار بهتر است از ماست چکیده استفاده نگردد.

*بعضی افراد برای خوش عطر شدن آب دوغ خیار یک قاشق غذاخوری گلاب نیز به آن اضافه می نمایند.

*برای تزیین آبدوغ خیار لاکچری می توانید از اندازهی گل محمدی، گردو و سبزی خرد شده بهره ببرید.

*به طور سنتی برای درست کردن آبدوغ خیار، پوست خیار را جدا نمی نمایند.

*افزودن اندازهی فلفل سیاه موجب خوش طعم شدن آبدوغ خیار می گردد.

*اگر طبع شما سرد یا بلغمی است، می توانید از اندازه سیر، گردو، زنجبیل و نعنای بیشتری در آب دوغ خیار بهره ببرید.

*قبل از درست کردن آبدوغ خیار خوشمزه خانگی ابتدا ماست را کاملاً بزنید تا یکدست گردد.

*به جای ماست می توانید از دوغ های طعم دار آماده یا نیز برای تهیه آبدوغ خیار بهره ببرید.

*برای خنک شدن آب دوغ خیار می توانید اندازهی یخ به آن اضافه کنید.

*آبدوغ خیار معمولاً در کنار نان خشک سرو می گردد، اما شما می توانید این خوشمزه را با نان تافتون، لواش و دیگر نان های سنتی نیز سرو کنید.

*جالب است بدانید که ارامنه ایران به آب دوغ خیار اندازهی اضافه می نمایند.

یک روایت جالب و تاریخی در خصوص آب دوغ خیار در دربار ناصرالدین شاه

در زمان ناصرالدین شاه، امیرکبیر که از حیف و میل سفره های خوراک درباری به تنگ آمده بود به شاه پیشنهاد کرد که برای یک روز آن چه رعیت می خورند را میل فرمایند.

شاه پرسید: که مگر رعیت ما چه میل می نمایند؟

امیر گفت: ماست و خیار!

شاه سرآشپزباشی را صدا زد و فرمان داد برای ناهار فردا ماست و خیار درست کند.

سرآشپزباشی به تدارکاتچی دستور تهیه مواد زیر را داد:

ماست پرچرب اعلا:1 مَن

خیار نازک و قلمی ورامین: 2 مَن

گردوی مغز سفید بانه: 3 کیلو

پیاز اعلا همدان: 1 مَن

کشمش اعلا و مویز شاهانی بدون هسته: یک کیلو

نان مرغوب مغز دار خاش خاش دار دو آتیشه: 3 مَن

نعنای باغی اعلا و سبزی های بهاری: 1 کیلو

ناصرالدین شاه بعد از اینکه یک شکم سیر از آبدوغ خیار درباری تناول کرد، رو به امیرکبیر گفت:

رعایای ما چه غذاها می خورند و ما بی خبر بوده ایم!

هرکس نارضایتی کرد و کُفران نعمت، به چوب و فلک ببندیدش!

بیشتر بخوانید:

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی با ترکیب دقیق سبزی آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی با ترکیب دقیق سبزی آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید