7 حقیقت جالب درباره برف

به گزارش وبلاگ ملیسا، شاید برف برای عده ای از افراد مایه دردسر باشد، اما برای بسیاری از ما صحنه بارش برف یک منظرۀ جادویی است؛ از اسکی و درست کردن آدم برفی گرفته تا تعطیل شدن مدارس از شدت بارش؛ همۀ این ها می توانند جزء جذابیت های برف به حساب بیایند.

7 حقیقت جالب درباره برف

به گزارش فرادید، اما به غیر از این فایده های ملموس و جالب، حقایقی علمی جالبی هم در خصوص برف وجود دارد که ممکن است تا به حال چیزی دربارۀ آن ها نشنیده باشیم. در ادامه این مطلب، هفت دانستنی عجیب و جالب درباره برف را می خوانید.

1. تشکیل برف ابتدا به شکل غبار است

نخستین گام در تشکیل دانه های برف، ذرات آب بشدت سردی است که به شکل ذرات گرده یا غبار در آسمان یخ می زنند. این اتفاق کریستال های یخ را به وجود می آورد. سپس، بخار آب با فرود آمدن به سمت زمین، به شکل کریستال های یخ اولیه در می آید و این موجب ساخته شدن کریستال های نو یا دانه های شش وجهی برف می گردد.

2. تمام دانه های برف شش وجه دارند

یک دانه برف از آب یخ زده ایجاد می گردد، بنابراین دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن (H2O) دارد. مولکول های آب شکل V هستند، پس وقتی با هم هم تراز شده و یخ بزنند، یک شکل شش گوش به وجود می آید. وقتی مولکول های آب بیشتری به یک دانه برف اضافه شوند، به صورت مساوی به شش گوش اضافه می شوند، بنابراین شکل دانه برف تغییر نمی نماید، اما میزان آن بزرگ تر می گردد.

3. هیچ دو دانه برفی دقیقاً شبیه به هم نیستند

با اینکه الگوی اصلی مولکول های برف یکسان است، هر دانه برفی راهش از آسمان به زمین اندکی فرق دارد، بنابراین در راه فرود آمدن به زمین، با شرایط اتمسفری اندکی متفاوت روبرو می گردد. از این رو، هر دانه ای منحصربفرد به نظر می رسد و شبیه چیزهای مختلفی می تواند باشد؛ از منشور و سوزن گرفته تا الگو های توری.

4. برف می تواند در دمای بالاتر از انجماد ببارد

این امکان وجود دارد که برف در دمایی به میزان 10 درجه ببارد به شرط اینکه شرایط آب و هوایی مناسب باشد. این اتفاق زمانی می افتد که لایه گرم هوا نزدیک سطح بسیار کم ژرفا باشد، بنابراین دانه های برفی که از ابر ها به زمین فرو می ریزند برای ذوب شدن قبل از رسیدن به سطح زمین وقت کافی ندارند. وقتی در دمای بالای انجماد برف می بارد، دما پایین می آید. اگر برف سنگین ببارد، دما به سرعت تا نزدیک 32 درجه افت می نماید. این اتفاق در اثر تبخیر و ذوب شدن رخ می دهد که هر دو فرایند های خنک کننده هستند. برترین شانس تماشا بارش برف 10 درجه زمانی است که هوا بسیار خشک است و برف بسیار سنگین می بارد، چون تبخیر بیشتری در آن هوای خشک اتفاق می افتد.

5. برای بارش برف، هوا هرگز بیش از حد سرد نیست

اگرچه از نظر فنی برف در دمای بالای 10 درجه می بارد، دمای بالاتر از این اندازه برای رسیدن برف به زمین بیش از حد گرم است. برعکس، برای بارش برف، هوا هیچ وقت بیش از حد سرد نیست؛ حتی در دمای 30 درجه زیر صفر هم احتمال بارش برف وجود دارد.

6. برف سفید نیست

برف شاید سفید به نظر برسد، چون از ابر ها می بارد یا روی زمین انباشته می گردد، اما در واقع نیمه شفاف است و دلیلش این است که برف متشکل از کریستال های یخ کوچکی است که آن ها نیز نیمه شفاف هستند. وقتی نور از یک ماده نیمه شفاف عبور کند، خم می گردد، در نتیجه وقتی نور به یک دانه برف برخورد کند، خمیده می گردد و در سراسر طیف نورِ قابل رویت به شکل تراش ها و نقص هایی در هر کریستال پراکنده می گردد. این پراکندگی منجر به نور سفید می گردد، شبیه حالتی که یک کپه شکر یا نمک، سفید به نظر می رسد با وجود اینکه هر کریستال به تنهایی شفاف است.

7. حدود یک ساعت طول می کشد تا یک دانه برف به زمین برسد

اگرچه این مدت زمان به میزان و حجم هر دانه برف و شرایط محیط پیرامون بستگی دارد، بیشتر دانه ها با سرعت 1 تا 4 مایل بر ساعت به زمین می رسند. بزرگ ترین و سنگین ترین دانه های برف با سرعت 9 مایل بر ساعت می بارند، اما یک دانه معمولی با سرعت حدود 1.5 مایل بر ساعت می بارد و حدود یک ساعت طول می کشد تا به زمین برسد.

منبع: foxweather

منبع: فرارو

به "7 حقیقت جالب درباره برف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 حقیقت جالب درباره برف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید