ترفندهای تهیه خیارشور ترد و فوری با آب نجوشیده در 6 مرحله ساده
به گزارش وبلاگ ملیسا، تهیه خیارشور با آب نجوشیده یکی از است. اگر را رعایت کنید، با استفاده از آب سرد یا همان آب نجوشیده می توانید خیارشور درجه یک بازاری درست کنید و در کنار انواع غذاهای ایرانی و فرنگی برای یا ، در وعده های غذایی مختلف از آن بهره ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده به همراه فوت و فن های تهیه آن می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه خیارشور در منزل با آب نجوشیده (آب سرد)
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
خیار قلمی | 1 و نیم کیلوگرم |
سیر | 3 حبه |
آب معدنی | (3 برابر اندازه سرکه) |
فلفل سبز | 3 عدد |
سرکه | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 4 قاشق غذاخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه خیارشور با آب سرد نجوشیده: 3 هفته
مراحل طرز تهیه خیارشور خانگی فوری با آب نجوشیده
خیارشور را معمولا با آب جوشیده درست می نمایند. برای درست کردن یک خیارشور ترد خانگی و بدون کپک با آب نجوشیده و آب سرد مطابق مراحل زیر عمل کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده باید مواد اولیه را آماده کنید. در ابتدا خیارها را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید تا روی سطح آنها هیچ گونه آلودگی، کثیفی و چربی باقی نماند. سپس خیارها را با یک دستمال تمیز خشک کنید تا رطوبتی روی آن باقی نماند.
سه حبه سیر را پوست بگیرید، بشویید و کنار بگذارید. روی سیرها هیچ نم و رطوبتی نباشد. فلفل سبزها را نیز بشویید سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و کاملا خشک شوند.
مرحله دوم: ظروف شیشه ای را آماده کنید
شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
مرحله سوم: مواد خیارشور را در شیشه بچینید
در این مرحله از طرز تهیه خیارشور با آب سرد نجوشیده، خیارها را به همراه حبه های سیر و فلفل سبز در شیشه به طور مرتب بچینید. شیشه را تا پایان پر نکنید و فضایی برای اضافه کردن آب، نمک و سرکه نیز در نظر بگیرید.
مرحله چهارم: مایه خیارشور را آماده کنید
به شیشه حاوی خیار، فلفل سبز و سیر، چهار قاشق غذاخوری نمک، به همراه 2 لیوان دسته دار فرانسوی سرکه اضافه کنید. 2 تا 3 برابر سرکه باید آب معدنی سرد به مواد خیارشور اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سرکه، آب و نمک درب شیشه را ببندید. شیشه را محکم تکان دهید تا نمک کاملا در آب حل گردد و همه مواد با هم ترکیب شوند.
می توانید در ابتدا در یک ظرف جداگانه، آب و سرکه و نمک را با هم ترکیب کنید و سپس به شیشه حاوی محتویات خیارشور اضافه کنید.
شما می توانید برای تهیه آب معدنی، سرکه و نمک به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: خیارشور با آب نجوشیده را استراحت دهید
درب شیشه را محکم ببندید به طوری که هیچ روزنه ای نداشته باشد و هوا به آن وارد نگردد. برای احتیاط، یک پلاستیک فریزری در دهانه شیشه بگذارید و بعد در شیشه را ببندید تا مطمئن شوید هیچ هوایی به آن وارد نمی گردد. شیشه خیارشور را به مدت 3 هفته در جای خنک و دور از تابش نور خورشید قرار دهید تا خیارشور آماده مصرف گردد و برسد.
مرحله آخر: خیارشور نمکی سرکه ای را مصرف کنید
پس از گذشت این مدت و زمانی که رنگ خیارها کاملا تغییر کرد. درب شیشه خیارشور را باز نموده و خیارشور را همراه با انواع غذا و ساندویچ به صورت چاشنی یا دورچین غذا سرو کنید. توجه داشته باشید، پس از باز کردن درب خیارشور باید آن را حتما در یخچال نگهداری کنید.
در صورت تمایل، می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه خیارشور با ماندگاری بالا با آب سرد
- حتما از خیارهای باریک و قلمی در تهیه خیارشور با آب نجوشیده مثل سایر انواع خیارشور بهره ببرید.
- خیار بوته ای به خاطر سفت تر بودن بافت آن، نسبت به خیار درختی برای شور کردن بهتر است.
- هر چه خیارها درشت تر و بی کیفیت تر باشند، احتمال پوک شدن آنها بیشتر است.
- می توانید روی خیارها را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه و آب نمک به قسمت داخل آن نفوذ کند. این کار یاری می نماید خیارشور پوک نگردد.
- قبل از آماده کردن خیارشور از خشک شدن خیار اطمینان پیدا کنید. خیارها هنگام آماده سازی نباید هیچ رطوبتی داشته باشند.
- نمک را به تدریج به آب اضافه کنید و در زمان درست کردن آب و نمک از آن را بچشید تا بیش از اندازه شور یا بی نمک نباشد.
- در طرز تهیه خیارشور با آب نجوشیده می توانید خیارها را به شکلی حلقه ای برش بدهید و بهره ببرید.
- برای آنکه خیارشور طعم بهتری داشته باشد بنا به ذائقه خود می توانید از سبزی های معطر تازه یا خشک مانند شوید، مرزه، ترخون، نعنا و ریحان بهره ببرید.
- به طور کلی برای نسبت آب و نمک در خیارشور باید به ازای هر یک لیتر آب دو قاشق غذاخوری نمک در نظر گرفته گردد.
- اگر تمایل دارید خیارشور سرکه ای تهیه کنید اندازه آب را 2 تا 3 برابر سرکه در نظر بگیرید.
- دقت داشته باشید استفاده بیش از حد از نمک لزوما به بهتر شدن خیارشور یاری نمی نماید بلکه بر عکس ممکن است باعث نرم شدن و لیز شدن خیارشور نیز بگردد.
- برای آنکه خیارشوری که با آب نجوشیده تهیه می کنید کاملا ترد باشد می توانید از چند عدد نخود یا زاج سفید در تهیه آن بهره ببرید.
- حذف سرکه از دستور تهیه خیارشور با آب سرد باعث می گردد تا خیارشور ترد نگردد.
- حتما از خشک بودن مواد اولیه اطمینان حاصل پیدا کنید و بعد آغاز به تهیه خیارشور کنید. در غیر این صورت خیارشوری که آماده نموده اید به زودی کپک خواهد زد.
- مایه خیارشور باید به اندازه یک بند انگشت روی خیار، سیر و فلفل سبز را بپوشاند.
- برای جلوگیری از لیز شدن خیارشورها باید حتما روی آنها از طریق محلول آب، نمک و سرکه پوشانده گردد.
- برای طرز تهیه خیارشور با آب سرد، به جای دبه های پلاستیکی بهتر است از دبه های شیشه ای بهره ببرید.
- برای تهیه خیارشور درجه یک بازاری با ماندگاری بالا، حتما باید ظروف مخصوص نگهداری خیارشور را با دقت استریل و سپس کاملا خشک کنید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی گلپر آسیاب نشده و سیاه دانه را هم به ترکیبات خیارشور بدون سرکه اضافه کنید. گلپر روند کپک زدن شور و ترشی را به تعویق می اندازد.
- در صورت تمایل، می توانید هر یک از حبه های سیر و فلفل های تند را به دو نیم تقسیم کنید تا خیارشور را سریع تر و بهتر مزه دار نمایند.
- بعد از رسیدن خیارشور و باز کردن درب ظرف خیارشور، حتما آن را به یخچال منتقل کنید.
- داخل ظرف خیارشور، قاشق یا چنگال خیس و آلوده نزنید.
- اگر ظرف حاوی خیارشور را در مجاورت نور آفتاب یا در محیطی گرم قرار دهید، خیارشورها گازدار می شوند.
فوت و فن های خوشمزه شدن تهیه خیارشور با آب نجوشیده
آیا استفاده از آب سرد و نجوشیده باعث کپک زدن خیارشور نمی گردد؟
اگر تمام نکات تهیه خیارشور به درستی رعایت گردد، احتمال کپک زدن خیارشور با آب نجوشیده بسیار پایین می آید. اما باز هم جهت اطمینان بیشتر، بهتر است از آب معدنی بهره ببرید. استفاده از آب لوله کشی سرد ممکن است باعث کپک زدن خیارشور در طولانی مدت گردد.
چه کار کنیم تا خیارشور پوک نگردد؟
- خیارهای ریز را انتخاب کنید. هر چه خیارها درشت تر و بی کیفیت تر باشند، احتمال پوک شدن آنها بیشتر است.
- روی خیارها را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه و آب نمک به قسمت داخل آن نفوذ کند و پوک نگردد.
برای آنکه خیارشور با آب نجوشیده لیز نگردد چه ترفندی را می توان به کار برد؟
- روی خیارشورها را کاملا با مایه خیارشور که شامل سرکه و آب و نمک هستند بپوشانید.
- نسبت نمک و سرکه را به طور دقیق رعایت کنید.
بهتر است از چه سرکه ای در تهیه خیارشور خانگی با آب نجوشیده استفاده گردد؟
سرکه سفید () چون طعم ملایم تری دارد و رنگ خیارشور را تغییر نمی دهد برای درست کردن خیارشور سرکه ای مناسب تر است.
برای خوشرنگ شدن خیارشور چه کنیم؟
برای اینکه رنگ خیارشور شفاف بماند و به مرور تیره نگردد، شیشه یا بطری حاوی خیارشور را در جایی به دور از تابش نور خورشید و در مکانی خنک و خشک قرار دهید.
نسبت آب و نمک خیارشور چقدر باید باشد؟
برای درست کردن خیارشور، به ازای هر یک لیتر آب، 2 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. یا مثلا برای 12 لیوان دسته دار فرانسوی آب، 7 قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. برای تهیه خیارشور بیشتر یا کمتر، نمک و آب را به همین نسبت، کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
منبع: افق کوروش