طرز تهیه 7 نوع پیتزا خانگی لذیذ با نکات ریز کلیدی!
به گزارش وبلاگ ملیسا، پیتزا غذای لذیذی است که بر روی یک نان گرد و صاف پخته می گردد و اکثراً روی آن با سس گوجه فرنگی و پنیر و مواد دلخواه دیگر(ژانبون، مرغ، فلفل، قارچ، پیاز، زیتون و …)پوشانده می گردد. پیتزا اولین بار در قرن دهم میلادی در ایتالیا به ثبت رسید. امروزه پیتزا یکی از پر طرفدارترین غذاهای جهان به شمار میرود و به عنوان متداول ترین فست فود در اروپا و آمریکا استفاده می گردد.
ما در این مقاله شما را با طرز تهیه 7 نوع پیتزا خوشمزه و لذیذ به همراه عکس و آموزش مرحله به مرحله آشنا می کنیم. با ما در وبلاگ ملیسا بلاگ همراه شوید.
1- پیتزا مرغ و قارچ
پیتزا مرغ و قارچ یکی از پیتزاهای لذیذ است و برای افرادی که دوست ندارند در پیتزا آنها ژانبون استفاده گردد، پیشنهاد بسیار مناسبی است.برای تهیه پیتزا مرغ و قارچ به مواد زیر احتیاج دارید:
سینه مرغ | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | نصف یک عدد |
قارچ | 2-3 عدد |
ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
کالباس | 3-4 ورق |
سس کچاپ | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
نمک فلفل آویشن | به اندازه لازم |
پنیر پیتزا | به اندازه لازم |
خمیر پیتزای خانگی | به تعداد لازم |
1- یک عدد پیاز رو با کمی روغن داخل قابلمه تفت بدین تا کمی سبک بشه.
2- سینه مرغ رو به پیاز ها اضافه کنید و هر دو طرفش رو با حرارت میانه خوب تفت بدین تا تغییر رنگ بده و سفید رنگ بشه.
3- کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مرغ رو پشت رو کنید تا کاملا یکدست تفت بخوره و بعد آب جوش رو به مرغ اضافه کنید و حرارت رو کم کنید در قابلمه رو بذارید و اجازه بدین مرغ کاملا بپزه.
4- خمیر پیتزای خانگی و آماده مون رو رو صفحه کار به شکل دایره با وردنه به ضخامت دلخواه باز کنید.
5- خمیر رو داخل قالب پهن کنید. بسته به ذائقه و سلیقه میتونید خمیر رو نازک یا ضخیم پهن کنید.
یک قاشق سس کچاپ رو روی خمیر بریزین و با پشت قاشق روی خمیر پخش کنید.
برای ادامه طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ بر روی لینک کلیک کنید.
2- پیتزا گوشت و قارچ
پیتزا گوشت و قارچ یکی از محبوب ترین پیتزاها میان افراد با انواع سلیقه ها می باشد که به راحتی می توانید این پیتزا خوشمزه را در منزل تهیه کنید. برای تهیه پیتزا گوشت و قارچ به مواد زیر احتیاج داریم:
گوشت چرخ نموده | 350 گرم |
پنیر پیتزا | 500گرم |
خمیر آماده | 1بسته |
قارچ | 4عدد |
فلفل دلمه ایی رنگی | به اندازه لازم |
گوجه فرنگی فیله شده | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
نمک و فلفل و زرد چوبه و آویشن | به اندازه لازم |
رب گوجه فرنگی | 2قاشق غذاخوری |
سس تند گوجه فرنگی | 3قاشق سوپ خوری |
سوسیس (اختیاری) | 2عدد |
1- ابتدا پیاز و سیر را نگینی خرد نموده و سپس همراه با گوشت چرخ نموده، ادویه، نمک در تابه به یاری یک قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.
2- در سرانجامی پخت دو قاشق رب و نمک را اضافه و مخلوط کنید. می توانید خمیر پیتزا را خودتان درست کنین که در سرانجام رسپی خمیر را هم اضافه می کنم.
3- ابتدا روی خمیر اندازهی سس می ریزیم و بعد سس را در همه جای نان کاملا پخش می کنیم.
4- حالا یک لایه پنیر پیتزای رنده شده روی نان آغشته به سس می ریزیم. به صورتی که همه جای آن کاملا پوشانده گردد.
5- لایه بعدی از گوشت تفت داده شده را اضافه میکنیم. گوشت رو کاملا روی پنیر پیتزا پخش و صاف کنین. اندازه خیلی کمی پنیر روی گوشت بپاشین.
برای ادامه طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ بر روی لینک کلیک کنید.
3- پیتزا ترکی(پیده)
پیده غذای خوشمزه ترکی می باشد که با پیتزا ترکی هم شناخته می گردد و میتوانید به راحتی در منزل این پیتزا لذیذ را تهیه نمایید.برای تهیه پیتزا ترکی به مواد زیر احتیاج داریم:
آرد | 400 گرم |
خمیر مایه فوری | 1 قاشق سوپ خوری یا 10 گرم |
آب ولرم | 250 میلی لیتر یا یک پیمانه |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق غذاخوری سرخالی |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 2 قاشق غذاخوری |
سینه مرغ | 1 عدد |
فلفل دلمه ای خرد شده | 3 قاشق غذاخوری |
ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
رب | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زرچوبه و آویشن | به اندازه لازم |
1- برای تهیه خمیر پیده، خمیر مایه رو داخل ظرفی بریزین و شکر رو بهش اضافه کنید.
2- آب ولرم رو اضافه کنید. دمای آبی که اضافه میکنید باید حدود 40 درجه باشه و اگه دماسنج ندارین، باید طوری باشه که وقتی نوک انگشت رو داخل آب میزنید گرمی آب رو کاملا حس کنید اما انگشت رو نسوزونه.
3- روغن مایع رو هم اضافه و مواد رو مخلوط کنید.
4- آرد رو کم کم اضافه کنید؛ بسته به نوع و کیفیت آرد ممکنه همه آرد مصرف بشه یا کمی از اون باقی بمونه. بنابراین آرد رو یکجا اضافه نمیکنیم.
برای ادامه طرز تهیه پیتزا ترکی(پیده) بر روی لینک کلیک کنید.
4- مینی پیتزا با نان همبرگر
ساده ترین و آسان ترین پیتزا مینی پیتزا با نان همبرگر است که احتیاج به زمان طولانی برای درست کردن خمیر نیست.برای تهیه این پیتزا خوشمزه به مواد زیر احتیاج داریم:
نان همبرگر | پنج عدد |
قارچ | صد گرم |
فلفل دلمه | یک عدد |
نخودفرنگی | پنجاه گرم |
پنیر پیتزا | صد گرم |
هویج | یک عدد |
فلفل سبز | یک عدد |
سوسیس یا ژامبون | به اندازه دل خواه |
گوجه گیلاسی | به دل خواه |
سس کچاپ یا سس تند | به اندازه لازم |
نمک | به دل خواه |
1- نان های همبرگری را از وسط به دو نیمه مساوی برش بزنید و با یاری وردنه و فشار دست، چندین بار روی آن ها فشار بیاورید تا سطح نان ها صاف و بافت آنها منسجم تر و محکم تر گردد.
2- نان ها را درون سینی فر در کنار هم بچینید.
3- با سس کچاپ یا سس فلفلی روی سطح نان ها را کاملا کاور کنید. ابتدا سس ها رو به صورت دورانی روی سطح نان بریزید و سپس آن را روی تمام سطح نان پهن کنید.
4- لایه نازکی از پنیر پیتزا روی سطح نان های طعم دار شده خود بریزید.
5- با توجه به موادی که برای پیتزا استفاده می کنید به ترتیب همه مواد را روی سطح نان بچینید و دقت کنید که از اطراف آن نریزد.
برای ادامه مطلب طرز تهیه مینی پیتزا با نان همبرگر بر روی لینک کلیک کنید.
5- تارت پیتزا
تارت پیتزا ، پیتزایی بسیار مجذوب کننده مناسب جشن هاو مهمانی های شما می باشد. برای تهیه این پیتزا مواد زیر ضروری است:
آرد | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر ولرم | 1 پیمانه |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
خمیر ترش | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
سوسیس پپرونی | به اندازه لازم |
قارچ | 4 عدد |
فلفل دلمه ای | 1 عدد کوچک |
گوجه | 1 عدد |
پنیر پیتزا | به اندازه لازم |
سس گوجه | به اندازه لازم |
1- ابتدا در یک ظرف مناسب درب دار 1 قاشق غذاخوری خمیر ترش و 1 قاشق غذاخوری شکر را باهم مخلوط نموده و سپس یک پیمانه شیر ولرم را اضافه نموده و با همزن دستی موادمان را به خوبی مخلوط و یکدست نموده و درب ظرف را قرار می دهیم و به مدت 20 دقیقه اجازه می دهیم تا مواد ما استراحت کند.
2- بعد از گذشت 20 دقیقه خمیرترش آماده شده را در یک ظرف مناسب می ریزیم و به آن 1 عدد تخم مرغ اضافه می کنیم و با همزن دستی مخلوط نموده و سپس 6 قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق مرباخوری نمک را اضافه و موادمان را به خوبی مخلوط می کنیم و کم کم به آن 500 گرم آرد را اضافه نموده و با دست موادمان (خمیرترش، تخم مرغ، روغن، آرد) را ورز می دهیم تا خمیر ما دیگر به دست نچسبد و بعد از آماده سازی خمیر روی آن را با سلفون می پوشانیم و به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار می دهیم.
3- ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم، بعد از گذشت 2 ساعت خمیر ما آماده شده است دریک قالب مناسب پیتزا روغن می ریزیم و کاملا آن را چرب می کنیم و خمیر تارت را درون قالب پهن می کنیم و کف خمیر رابا سس گوجه می پوشانیم و کمی پنیر پیتزا می ریزیم و سپس به ترتیب 4 عدد قارچ، 1 عدد فلفل دلمه ای، 1 عدد گوجه فرنگی و به اندازه لازم پپرونی خردشده اضافه می کنیم و روی تارت را به پنیر پیتزا می پوشانیم و به مدت 20 دقیقه در فر قرار می دهیم تا پخته گردد.
برای ادامه مطلب طرز تهیه تارت پیتزا بر روی لینک کلیک کنید.
6- پیتزا لقمه ای(کالزونه)
کالزونه نوعی غذای لذیذ ایتالیایی می باشد که شباهت زیادی به پیتزا مرغ دارد و حالتی حلالی دارد که خمیر را بر روی مواد تا میکنیم. برای تهیه این پیتزا به مواد زیر احتیاج داریم:
آرد | چهار و نیم پیمانه |
نمک | یک و نیم قاشق چایخوری |
خمیر مایه خشک فوری | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع (ترجیحا روغن زیتون) | یک چهارم پیمانه |
آب سرد | یک و سه چهارم پیمانه |
سینه مرغ پخته و خرد شده | یک عدد |
قارچ پخته | یک چهارم پیمانه |
ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
فلفل دلمه ای | 3 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | یک و نیم پیمانه |
سس گوجه فرنگی یا کچاپ | 3 الی 4 قاشق غذاخوری |
ادویه های دلخواه | به اندازه لازم |
1- برای تهیه خمیر کالزونه آرد باید سرد باشه پس یکی دو ساعت قبل آرد رو داخل یخچال قرار بدین. آرد سرد الک شده رو داخل ظرفی بریزین و نمک و خمیر مایه فوری رو بهش اضافه و مخلوط کنید.
2- روغن مایع رو به آرد اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. حالا کم کم آغاز به اضافه کردن آب سرد میکنیم برای این خمیر باید از آب سرد یخچالی بهره ببرید. آب رو خیلی کم به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا مواد حالت خرده نان به خودشون بگیرن.
3- بعد کم کم آب اضافه کنید تا خمیر کاملا جمع بشه، بسته به نوع آرد و اینکه اندازه جذب آب اونها متفاوته ممکنه همه آب مصرف بشه یا اینکه اضافه بمونه.
4- داخل ظرف رو کمی با روغن مایع چرب کنید و خمیر ورز داده و چونه شده رو داخل ظرف قرار بدین و روی خمیر رو هم کمی با روغن چرب کنید و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با دستمال حوله ای بپوشونید و به مدت یک و نیم الی دو ساعت استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.
5- برای مواد داخلی کالزونه یک عدد سینه مرغ رو با کمی پیاز و روغن و ادویه تفت بدین و آب جوش اضافه کنید تا کاملا بپزه و بعد از پخت ریش ریش یا تکه تکه کنید.
برای ادامه مطلب طرز تهیه پیتزا لقمه ای(کالزونه) روی لینک کلیک کنید.
7- پیتزا مخلوط
پیتزا مخلوط یکی از پیتزاهایی ایت که هواداران بسیار دارد. شما به راحتی می توانید در منزل این پیتزا را تهیه کنید. برای تهیه این پیتزا مواد زیر ضروری است:
آرد سه صفر قنادی | یک و نیم پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
خمیرمایه | 1 قاشق غذاخوری |
آب | نصف پیمانه |
قارچ خردشده | 200 گرم |
نخود فرنگی | 50 گرم |
سوسیس پنیری یا گوشت بیکین دودی | 150 گرم |
پنیر پیتزا رنده شده | 200 گرم |
کنجد، سیاه دانه، رزماری | به اندازه دلخواه |
1- خمیر مایه و آب را درون ظرف مناسبی می ریزیم و چند دقیقه ای منتظر می مانیم تا خمیر مایه در آب عمل کند و حل گردد. سپس روغن را اضافه می کنیم.
2- خمیر باید به راحتی در دست قابل شکل دادن باشد و اصلاً به ظرف یا دستتان نچسبد.
3- خمیر لطیف و خوش طعم ما آماده طبخ است. آن را به ظرف سرو منتقل و با یاری وردنه یا دست سطح آن را صاف کنید.
4- حالا سینی مورد نظر را بین پنج تا ده دقیقه با توجه به ضخامت خمیر در فر قرار دهید. دمای فر بهتر است بین 175 تا 185 درجه باشد. نحوه پخت را روی حالت حرارت از بالا و پایین قرار دهید تا نان نیمه پخته گردد.
5- در این مرحله روی سس لایه نازکی از پنیر بریزید و از هر موادی که برای پر کردن سطح نان دوست دارید به ترتیب بچینید.
6- ما اول قارچ ها، بعد نخودفرنگی و بعد بیکن گوشت یا سوسیس پنیری را به شکل دلخواه روی سطح پیتزا چیدیم.
برای ادامه طرز تهیه پیتزا مخلوط بر روی لینک کلیک کنید.
در مجله اینترنتی وبلاگ ملیسا بلاگ می توانید طرز تهیه انواع پیتزا را به صورت مرحله به مرحله و تصویری مشاهده کنید. در این مقاله با طرز تهیه مرحله به مرحله 7 نوع پیتزا آشنا شدیم. نظر شما راجع به سایر پیتزاهای خانگی چیست؟ کدام پیتزا همانطور که انتظار داشتید طبق دستور از آب عایدی؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: اُکالا