طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ

به گزارش وبلاگ ملیسا، خورش آلبالو، یک نوع خورش ترش و شیرین است که رنگ قرمز آن بسیار وسوسه انگیز بوده و وجود آلبالو در آن، باعث شده خواص درمانی بالایی داشته باشد. در این مقاله با طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ و روش های نگهداری آلبالو آشنا خواهید شد.

طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ

خورش آلبالو، یکی از خورش های فصلی است و معمولا در فصل تابستان که زمان برداشت این میوه پرخاصیت است، طبخ می گردد. البته آلبالو را می توان به روش های مختلفی نگهداری کرد و در سایر فصول نیز از آن بهره برد. برای آشنایی با خواص آلبالو به لینک زیر مراجعه کنید:

بیشتر بدانید: خواص آلبالو (توصیه های پزشکی و ارزش غذایی)در تهیه این خورش از آلبالو، شکر و مرغ استفاده می گردد که طعم ترش آلبالو با شکر باعث شده که طعم ملسی داشته باشد، ولی میزان ترشی یا شیرینی خورش بسته به ذائقه افراد قابل تغییر است. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه این خورش خوشمزه با مرغ آشنا سازیم و به منظور امکان طبخ آن در همه فصول، روش های نگهداری آلبالو را ارائه دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش آلبالو با مرغ

آلبالو بدون هسته 200 گرم
سینه مرغ بدون استخوان 300 گرم
لواشک آلبالو60 گرم
شکر4 قاشق سوپخوری
پیاز1 عدد
کرهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل قرمزبه میزان لازم
خلال پسته برای تزئینبه میزان لازم

این خورش برای 4 نفر مناسب است، و زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت می باشد.

طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ

  1. هسته آلبالوها را گرفته، در یک ظرف لعابی با شکر مخلوط نموده و به مدت 4-3 ساعت در یخچال قرار دهید.
  2. سپس آلبالوها را با همان ظرف لعابی روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند و شیرین گردد.
  3. سینه مرغ بدون استخوان را به صورت بند انگشتی خرد نموده و در کمی روغن به مدت 10-6 دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
  4. پیاز داغ را به مرغ اضافه نموده و کمی با هم تفت دهید، سپس نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را به آن اضافه نموده و مخلوط کنید.
  5. 2 الی 3 لیوان آب به مرغ اضافه کنید، پس از اینکه به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
  6. آلبالوهای شیرین شده را از صافی رد کنید، آب آن را جدا نموده و دانه های آلبالو را با کمی کره تفت دهید.
  7. آلبالوهای تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
  8. لواشک را در آب جوش حل نموده و از صافی رد کنید تا مطمئن شوید کاملا در آب جوش حل شده، سپس آب آلبالو را به آن اضافه کنید تا به صورت سس درآید.
  9. سس را به خورش اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
  10. بعد از حدود 30 دقیقه خورش آماده است، آن را از روی حرارت برداشته، در ظرف مناسب بکشید و با خلال پسته تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه خورش آلبالوی ایده آل

  • در هنگام دریافت هسته آلبالو، دقت کنید تا آلبالو له نگردد و ظاهر خود را از دست ندهد.
  • در تهیه این خورش از آلبالوی سفت و تازه بهره ببرید.
  • تفت دادن آلبالو در کره، بدین منظور است که موقع پخت له نگردد و ظاهر البالو در خورش حفظ گردد.
  • میزان ترشی و شیرینی این خورش بستگی به ذائقه شما دارد، اگر دوست دارید خورش شیرین تر باشد به سس آن مقداری شکر اضافه کنید و اگر مایلید ترش تر باشد به سس مقداری آبلیمو یا آب نارنج اضافه نموده، سس را بچشید و پس از اینکه از طعم آن مطمئن شدید به خورش اضافه کنید.

نحوه انتخاب آلبالو

  • آلبالوهایی را انتخاب کنید که عمق رنگی داشته باشند و تنها یک سایه رنگی روی آن نباشد.
  • اگر آلبالو همراه با ساقه است، رنگ سبز آن نشان دهنده تازگی میوه است. با این حال عدم وجود ساقه روی آلبالو به معنی بی کیفیت بودن میوه نیست.
  • آلبالوی تازه باید سفت و محکم باشد. چین و چروک در نزدیکی ساقه نشان دهنده نگهداری آلبالو در دمای اتاق است و با وجود شیرین بودن ممکن است تازه نباشد.

روش های نگهداری آلبالو

  1. منجمد کردن: سرد نگه داشتن آلبالو در نگهداری آن امری کلیدی است. آلبالوی منجمد بسیار عالی است و در طول سال قابل استفاده می باشد. نگهداری آلبالو در دمای اتاق باعث از دست رفتن تازگی آن می گردد، بنابراین آلبالوها را بدون شستن به صورت یک لایه در یک سینی پهن کنید و تا زمانی که محکم شوند در فریزر قرار دهید بعد آنها را در کیسه فریزر و یا ظرف دردار قرار داده و در داخل فریزر قرار دهید و قبل از مصرف بشوئید.
  2. تهیه مربا آلبالو: یکی از روش های نگهداری آلبالو، تبدیل آن به مربا است که می توان از آن در تهیه غذا، انواع کیک و شیرینی یا به عنوان صبحانه استفاده کرد.
  3. خشک کردن: آلبالوی خشک بسیار خوش طعم است و از آن می توان برای طبخ غذا، سالاد و یا به عنوان تنقلات استفاده کرد. برای خشک کردن آلبالو می توانید از فر بهره ببرید، برای این منظور:
  • فر را در دمای بسیار کم روشن کنید.
  • سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و یک لایه آلبالو روی آن بچینید.
  • سینی را در فر قرار دهید، تقریبا بعد از 4 ساعت نشانه های خشک شدن در میوه ظاهر می گردد.

پیشنهاد می گردد برای آشنایی با طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی به لینک زیر مراجعه فرمایید:

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ یا گوشت

گروه آشپزی وبلاگ ملیسا

منبع: setare.com

به "طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید