طرز تهیه موچی ژاپنی در خانه

به گزارش وبلاگ ملیسا، موچی یک کیک برنجی شیرین است که در انواع مختلف شیرین یا شور در غذاهای ژاپنی یافت می گردد. در طول سال نو ژاپنی، سنتی به نام موچیتسوکی در بین مردم این کشور وجود دارد، که همان فرآیند پر زحمت بخارپز کردن برنج شیرین و چسبناک و سپس کوبیدن آن برای تهیه موچی (کیک های برنجی چسبناک کوچک) است. این دسر ژاپنی شکلی شبیه به نان و بافتی نرم و جویدنی دارد که تا حدودی الاستیک است. موچی در ژاپن اغلب با ماچا (یا پودر چای سبز) طعم دار می گردد که به آن رنگ سبز روشنی می دهد. در این نوشتار با طرز تهیه موچی همراه شما هستیم.

طرز تهیه موچی ژاپنی در خانه

قبل از اینکه اقدام به درست کردن موچی کنید

اگر تا الان این خوراکی ژاپنی را تست ننموده اید و در جستجوهای تان برای طرز تهیه موچی به اینجا رسیده اید، باید بدانید که موچی خیلی چسبناکه! برای یاری به کنترل مقدار چسبندگی آن، می توانید نشاسته ذرت، نشاسته سیب زمینی یا آرد تاپیوکا را در دسترس داشته باشید. بعلاوه می توانید مقداری آب در یک فنجان داشته باشید تا کاردک خود را در آن فرو کنید و پس از انتها کار آماده باشید که همه چیز را در آب خیس کنید. خیساندن یاری می نماید ظروف را راحت تر تمیز کنید.

پختن خمیر موچی

این دستور یک نسخه ساده تر از موچی است که با مایکروویو یا بخارپز کردن آرد برنج چسبناک در فر تهیه می گردد تا این کیک های برنجی کوچک شکل بگیرد. در واقع مایکروویو گزینه ای سریع، آسان و موثر است. با این حال، موچی سنتی اصل ژاپن بخارپز می گردد. اگر می خواهید خمیر را بخارپز کنید، آن را به مدت 15 دقیقه بخارپز کنید، آن را هم بزنید و 5 دقیقه دیگر یا تا زمانی که خمیر کمی براق گردد، بخارپز کردن را ادامه دهید.

طرز تهیه موچی در مایکروویو

آرد برنج چسبناک (آرد برنج شیرین- آرد معمولی برای این دستور جواب نمی دهد)

آب/ قند/ شکر پودر شده/ نشاسته ذرت (یا نشاسته سیب زمینی) برای یاری به چسبندگی خمیر.

طرز تهیه موچی:

  1. توپ های بستنی را فریز کنید: یک تکه کاغذ روغنی را روی یک ورقه شیرینی قرار دهید. با سرعت عمل، از یک قاشق فلزی سرد کوچک برای برداشتن توپ های بستنی و قرار دادن آنها روی کاغذ روغنی بهره ببرید. حتما بستنی را محکم در اسکوپ بسته بندی کنید و یک لبه صاف روی بستنی ایجاد کنید تا صاف روی صفحه روغنی بنشیند. به مدت 1 ساعت بستنی ها را مجددا درون فریزر قرار دهید.
  2. موچی درست کنید: آرد، شکر و پودر قند را در یک کاسه قابل استفاده در مایکروویو با هم ترکیب کنید. آب را به این ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد شما یک دست گردد. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و خمیر موچی را در مایکروویو به مدت 1 دقیقه روی حالت ماکرو قرار دهید. برای جلوگیری از چسبیدن کاردک خود را خیس کنید و از کاردک خود برای تا زدن مکرر مخلوط بهره ببرید. روی آن را بپوشانید و دوباره به مدت 1 دقیقه در مایکروویو قرار دهید. خمیر را دوباره تا کنید و 30 ثانیه دیگر در مایکروویو قرار دهید. حالا دیگر خمیر موچی شما باید کمی براق به نظر برسد و اگر اینطور نیست، 30 ثانیه دیگر هم مواد را در مایکروویو قرار دهید.
  3. حالا خمیر موچی را به شکل مستطیل در بیاورید: یک تکه کاغذ روغنی روی پیشخوان بگذارید و روی آن را با یک لایه نشاسته ذرت بپوشانید. با استفاده از یک کاردک لاستیکی خمیر موچی را از کاسه بتراشید و روی کاغذ روغنی بگذارید (به خاطر داشته باشید که خمیر خیلی داغ است پس مراقب باشید به آن دست نزنید). روی توپ خمیر نشاسته ذرت بپاشید. با استفاده از وردنه خمیر موچی را به شکل یک مستطیل بزرگ به ضخامت حدود ¼ اینچ (حدود 6 میلی متر) بغلتانید. اگر در حین چرخاندن خمیر چسبید، روی آن باز هم نشاسته ذرت بپاشید تا نچسبد. کاغذ روغنی را به همراه خمیر وردنه شده روی آن، به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه موچی روی اجاق گاز

در طرز تهیه موچی روی اجاق، استفاده از موچیکو (آرد برنج شیرین) یا آرد موچی بسیار مهم است. از استفاده از آرد معمولی خودداری کنید زیرا به درستی مخلوط نمی گردد و موچی به درستی بخارپز نمی گردد.

اگر زمانی که موچیکو در آب هم زده اید همچنان خشک به نظر می رسد، هر بار 1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) آب اضافه کنید. یک قابلمه بزرگ را روی اجاق گاز قرار دهید و 2 تا 3 اینچ (5.1 تا 7.6 سانتی متر) آب داخل آن بریزید. آن را روی حرارت قرار دهید تا آب آغاز به جوشیدن کند. سپس یک ظرف بخار پز را در قابلمه قرار دهید و شعله را روی میانه رو به بالا قرار دهید. آب باید بجوشد. اطمینان حاصل کنید که قسمت زیرین دستگاه بخار آب با آب تماس نداشته باشد. ظرف بخار پز باید به مقدار ای بزرگ باشد که کاسه را با خمیر موچی نگه دارد.

کاسه خمیر را در بخار پز قرار دهید و آن را به مدت 20 دقیقه بخارپز کنید. هنگامی که آب جوش آمد، کاسه را با خمیر مستقیماً داخل ظرف بخارپز قرار دهید. یک حوله آشپزخانه تمیز روی کاسه بگذارید تا دو طرف روی قابلمه کشیده گردد. سپس درب قابلمه را بگذارید و انتهای حوله را روی درب تا کنید. یک تایمر را به مدت 20 دقیقه تنظیم کنید تا خمیر بپزد.

حوله آشپزخانه رطوبت بخار را جذب می نماید تا روی درب متراکم نگردد و روی خمیر نیفتد.

خمیر را بردارید و در یک قابلمه کوچک قرار دهید. زیر بخارپز را خاموش کنید و کاسه داغ خمیر موچی را با احتیاط از داخل ظرف بخارپز خارج کنید. خمیر بخار پز را در قابلمه کوچکی بریزید و قابلمه را روی اجاق بگذارید.

خمیر بخارپز در این مرحله از نظر بافت چسبناک خواهد بود.

خمیر را روی حرارت میانه بپزید و شکر را هم بزنید. 2 فنجان (400 گرم) شکر را بیرون بیاورید و آن را در کنار اجاق گاز قرار دهید. خمیر موچی بخارپز شده را در قابلمه روی حرارت میانه گرم کنید و 1/3 شکر را با آن مخلوط کنید. به هم زدن ادامه دهید تا شکر حل گردد. سپس شکر به جامانده را در 2 دسته هم بزنید.

حدود 10 دقیقه طول می کشد تا تمام شکر را به تدریج اضافه کنید و آن را بپزید تا حل گردد.

خمیر موچی اکنون باید کشدار، چسبناک و صاف به نظر برسد.

حالا که خمیر شما آماده شد

4. موچی را با بستنی پر کنید: خمیر را از یخچال خارج نموده و از یک کاتر بیسکویت گرد برای برش دایره ای در خمیر بهره ببرید. دایره های شما باید به مقدار کافی بزرگ باشند تا خمیر را دور بستنی بگیرید. یک دایره از خمیر را بردارید و به آرامی نشاسته ذرت را از بالا جدا کنید (می توانید از یک برس شیرینی خشک برای این کار استفاده کنم). هر بار با یک پیمانه بستنی کار کنید، (بقیه را در فریزر نگه دارید تا آب نشوند)، یک قاشق بستنی را در مرکز موچی قرار دهید و خمیر را به آرامی دور بستنی فشار دهید. لبه های موچی را به هم فشار دهید تا ببندد. می توانید موچی را روی یک تکه پلاستیک قرار دهید و گوشه های پلاستیک را به مرکز آورده و آن را محکم در بالا بچرخانید.

5. موچی را درون فریزر قرار دهید: در این مرحله موچی را با پلاستیک رول شده به سمت پایین در فریزر قرار دهید. با به جامانده خمیر و بستنی کار را ادامه دهید. بستنی مورد احتیاج برای موچی را حداقل 1 ساعت قبل از آماده کردن فریز کنید. همواره قبل از خوردن موچی برای اینکه از خوردن آن لذت ببرید و طعم ها را تشخیص دهید و تفکیک کنید؛ حتما 5 دقیقه فرصت دهید تا خمیر کمی نرم گردد.

انواع دستورهای طعم دار کردن موچی

با طعم های موچی بازی کنید

به جای بستنی در این طرز تهیه موچی می توانید وسط موچی را با نوتلا، شکلات، توت فرنگی تازه خرد شده، کره بادام زمینی، کرم بیسکوییت، کارامل، کرم قهوه یا خمیر سنتی لوبیا قرمز پر کنید. مقدار زیاد شکر از خشک شدن یا ترک خوردن فورا موچی جلوگیری می نماید. یک توپ موچی را با میوه یا شکلات پر کنید تا یک خوراکی غنی داشته باشید. اگر می خواهید موچی فانتزی درست کنید، یک دسته موچی بخارپز کنید. سپس یک توت فرنگی یا زغال اخته تازه را در یک دایره کوچک موچی فشار دهید. موچی را به دور میوه فشار دهید تا کاملاً در آن قرار گیرد. اگر فیلینگ متفاوتی را ترجیح می دهید، گاناش شکلاتی درست کنید یا خریداری کنید. قاشق های کوچک گاناش را فریز نموده و سپس موچی آماده شده را دور آن بپیچید.

اگر از هواداران کارامل هستید، می توانید قاشق های کوچک کارامل را فریز کنید تا به عنوان فیلینگ موچی نیز از آن بهره ببرید.

خمیر موچی را طعم دار کنید

نموده بادام زمینی: می توانید 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی را بلافاصله پس از اینکه خمیر موچی را از مایکروویو خارج کردید، مخلوط کنید.

شکلات/پودر کاکائو: می توانید قبل از پخت، 1 قاشق چای خوری پودر کاکائو را با مواد خمیر موچی مخلوط کنید.

ماچا: 1 قاشق چای خوری ماچا (پودر چای سبز) را با هم مخلوط کنید.

وانیل: قبل از پختن، یک قاشق چای خوری عصاره وانیل را به خمیر اضافه کنید.

نارگیل: 1 قاشق غذاخوری شیر نارگیل یا کره نارگیل را قبل از پختن به خمیر اضافه کنید.

برای یک موچی با طعم شکلات، 1/4 فنجان (45 گرم) شکلات چیپسی ذوب شده را با اضافه کردن شکر به خمیر اضافه کنید.

نحوه نگهداری موچی

موچی تازه باید در فریزر نگهداری گردد. از نگهداری آن در یخچال خودداری کنید چون به سرعت خشک و سفت و غیر قابل خوردن می گردد. این خوراکی را در یک ظرف در بسته در فریزر می توانید تا دو هفته نگهداری کنید. برای جلوگیری از چسبندگی، قبل از انتقال به فریزر در ظروف مخصوص قرار دهید.

منبع: allrecipes، sakura و biggerbolderbaking

منبع: دیجیکالا مگ

به "طرز تهیه موچی ژاپنی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه موچی ژاپنی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید