مضرات مصرف زیاد عسل

به گزارش وبلاگ ملیسا، نمناک/عسل فواید درمانی زیادی دارد. این ماده حاوی آنتی اکسیدان و بعضی مواد معدنی مهم می باشد پس در حقیقت عسل به عنوان جایگزینی سالم برای قند به بازار عرضه می گردد. اما اخیرا انتقاداتی علیه عسل انجام شده است در حالیکه هواداران عسل ،آن را ماده ای مغذی می دانند، منتقدین احساس دیگری راجع به عسل دارند. عسل ممکن است باعث ایجاد حساسیت ، بوتولیسم در نوزادان ، افزایش وزن و بالا رفتن قند خون گردد. در این قسمت از سلامت به بعضی عوارض جانبی عسل اشاره خواهیم کرد.

مضرات مصرف زیاد عسل

خطرات و عوارض خوردن زیاد عسل

1. افزایش وزن

یک قاشق غذاخوری عسل حاوی 64 کالری است که این مقدار نسبتا زیاد است. اگر چه ممکن است خیلی زیاد بنظر نرسد اما بعضی افراد این مقدار عسل را روزانه استفاده می نمایند. به عسل، شکر نیز اضافه می گردد و این همانی است که در طی فرآوری به بعضی غذاها و نوشیدنی ها افزوده خواهد شد. مصرف مکرر قند اضافی با افزایش وزن ارتباط دارد. طبق گفته سازمان جهانی بهداشت مصرف روزانه قند باید 10 درصد از کل کالری هایی که در روز مصرف می کنیم ، کمتر باشد.

2. ایجاد حساسیت

اگر چه حساسیت هایی که عسل منشا آن است کمیاب هستند اما افزایش مصرف غذاهای حاوی عسل به عنوان یک ماده اصلی ممکن است باعث ایجاد حساسیت نیز گردد. افرادی که به گرده گل حساس هستند ممکن است به عسل نیز حساسیت داشته باشند. حساسیت به عسل ممکن است منجر به آنافیلاکسی گردد که یک بیماری تهدید نماینده زندگی می باشد. این بیماری با بثورات پوستی، تورم صورت، تهوع، استفراغ و شوک همراه است. اعتقاد براین است که این حساسیت ناشی از موم عسل می باشد، موم ماده ای است که زنبورها هنگام ساخت لانه زنبوری خود مورد استفاده قرار می دهند.

3. ایجاد بوتولیسم در نوزادان

بوتولیسم در نوزادان زمانی اتفاق میافتد که یک اسپورباکتری که دربدن باعث فراوری سم می گردد را مصرف کند. این امر به دلیل وجود بوتولین C در عسل که یک سویه باکتریایی است رخ می دهد. بوتولیسم نوزاد ممکن است منجر به اختلال در عملکرد های حرکتی و اتونومیک او گردد. علائم این بیماری شامل یبوست، فلاپی، افتادگی پلک ، ازبین رفتن حالت صورت ، عدم کنترل در نگهداری سروگردن ، گریه های مکرر و نارسایی تنفسی او گردد. به همین دلیل اکیدا توصیه می گردد که از دادن عسل و محتویات آن به بچه ها زیر یک سال خودداری کنید.

4. بالارفتن سطح قند خون

اگر چه عسل می تواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد اما با این حال حاوی شکر است. مطالعات نشان می دهد که مبتلایان به دیابت عسل را با احتیاط مصرف نمایند. مصرف طولانی مدت عسل می تواند سطح هموگلوبین A1C (هموگلوبین محدود به گلوکز) را در خون افزایش دهد. مقادیر زیاد هموگلوبین محدود به گلوکز می تواند به معنای خطری بدتر از دیابت باشد. عسل ممکن است اثراتی شبیه به شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا(یک افزودنی مضر) داشته باشد. در یک تحقیق نشان داده شده است که هر سه ماده باعث افزایش تری گلیسرید و اختلال در پاسخ به گلوکز خواهند شد. با این حال بعضی از مطالعات اثرات ضددیابتی عسل را نیز بیان می نمایند. عسل ممکن است برای افراد دیابتی مضر نباشد اما بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت نمایند.

5. اسهال

عسل می تواند باعث اسهال گردد زیرا حاوی فروکتوز و به مقدار زیادی گلوکز است. این گلوکز باعث جذب ناقص فروکتوز در بدن می گردد و اسهال را به دنبال خواهد داشت.

6. بروز مسمومیت غذایی

عسل بطور طبیعی حاوی میکروب است که شامل باکتری ها، مخمر ها و قارچ ها می باشد که به وسیله گرد و غبار، هوا، خاک و گرده گل بوجود میایند اما از آنجا که عسل خاصیت ضد میکروبی دارد پس دلیلی برای نگرانی نیست .با این وجود محتمل است که عسل حاوی الودگی ثانویه باشد که ناشی از پردازش آن توسط انسان است. اگر چه امکان بروز این موارد صحیح بنظر نمی رسد اما اگر سابقه مسمومیت غذایی دارید در مصرف عسل خالص محتاط تر باشید.

7. پوسیدگی دندان

عسل حاوی شکر است و خاصیت چسبندگی دارد. اگر بعد از مصرف عسل دندان هایتان را به خوبی شستشو ندهید آنها دچار پوسیدگی می شوند. عسل باعث پوسیدگی در دندان های بچه های که از پستانک های آغشته به عسل استفاده می نمایند نیز خواهد شد. قند موجود در عسل می تواند باعث حضور باکتری ها گردد و رشد آن ها را تکثیر دهد. بعضی معتقدند قندهای طبیعی درعسل ممکن است دارای اثرات مشابهی مانند قندهای تصفیه شده باشد اما وجود این امر اثبات نشده است.

8. ایجاد خونریزی

عسل می تواند تاثیری بر مهارنمایندگی انعقاد خون داشته باشد. اگرچه هنوز دلیلی برای اثبات این ادعا وجود ندارد اما در صورت بروز هرگونه خونریزی با مصرف عسل، به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه گیری

عسل یک ماده مفید با خواص مهم می باشد اما مصرف بیش از حد آن به دلیل وجود فروکتوز ممکن است منجر به بروز مشکلاتی گردد. عسل ممکن است باعث افزایش وزن ، حساسیت و بالابردن سطح قند خون گردد. اگر شرایط پزشکی خاصی دارید حتما قبل از استفاده به پزشک مراجعه کنید.

بعضی سوالات متداول درباره عسل

آیا با خوردن عسل بیمار می شویم؟

عسل ممکن است حاوی سموم طبیعی باشد .عسل خام نیز حاوی باکتری کلستریدیوم بوتولونیوم است. علائم مسمومیت های ناشی از مصرف عسل به نوع عسل و میزان سموم موجود در آن بستگی دارد. در صورت داشتن عوارضی چون تهوع و استفراغ بعد از خوردن عسل سریعا به پزشک مراجعه کنید.

آیا ضروری است عسل را منجمد کرد؟

در حقیقت منجمد کردن عسل لازم نیست ، آن را در جایی خنک و به دور از نور خورشید نگهداری کنید.

آیا عسل باعث فراوری گاز معده می گردد؟

دراین زمینه تحقیقاتی صورت نگرفته است اما بر اساس شواهد ، عسل ممکن است باعث فراوری گاز گردد زیرا فروکتوز موجود در آن به خوبی در روده جذب نمی گردد و ممکن است تخمیر گردد و باعث فراوری گاز و ایجاد نفخ خواهد شد.

منبع: همگردی

به "مضرات مصرف زیاد عسل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مضرات مصرف زیاد عسل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید