منظره روشنی برای آینده تئاتر نداریم، بودجه ای خاص برای هنر های نمایشی در نظر گرفته گردد

به گزارش وبلاگ ملیسا، مجید رجبی معمار از اهمیت توجه به ارتقای سطح کمّی و کیفی هنرهای نمایشی در دولت تازه گفت.

منظره روشنی برای آینده تئاتر نداریم، بودجه ای خاص برای هنر های نمایشی در نظر گرفته گردد

مجید رجبی معمار مدیر تماشاخانه ایرانشهر و خانه هنرمندان، در گفت وگو با خبرنگار درباره سابقه تئاتر و نمایش در کشورمان گفت: نمایش در ایران از قرون گذشته با عناوینی چون تعزیه، خیمه شب بازی، نمایش های فولکلور و ... وجود داشته است. تئاتر یک هنر زیربنایی و جدی است که پیشران بسیاری از هنر های دیگر نظیر سینما بوده است. امروزه هم تئاتر با وجود رونق گرفتن سریال های تلویزیونی، فیلم های سینما و سریال های نمایش خانگی همچنان مخاطب دارد. در کشور ما ظرفیت های علمی و آموزشی زیادی وجود دارد؛ در دانشگاه ها و مراکز مختلف رشته هنر های نمایشی به دانشجویان تدریس می شود. ظرفیت برجسته تئاتر ایران در جشنواره تئاتر دانشگاهی به نمایش در می آید که باید از آن حمایت شود.

وی خواهان رونق گرفتن مجدد ضبط و پخش تله تئاتر های تلویزیونی شد و گفت: ما منظره روشنی نسبت به آینده تئاتر نداریم؛ با تغییر مدیران تئاتری و مسئولان فرهنگی هنری وزارت ارشاد تاثیرات خوب و بدی را در تئاتر مشاهده نموده ایم. تلویزیون که رسانه ملی است بسیار می توانست در تئاتر تاثیرگذار باشد. در دهه شصت و هفتاد تله تئاتر هایی بسیار باکیفیت در برترین استودیو های صدا و سیما ضبط می شد و مخاطبان از آن استقبال می کردند. علت این استقبال هم این بود که امکان رفتن به تماشای تئاتر برای آنان میسر نبود و از این طریق اشتیاق به تماشای تئاتر پیدا می کردند و راهی سالن های تئاتر می شدند.

این مدیر باسابقه هنری شرح داد: کار تئاتر کار خطیر و زمانبری است. گاهی اوقات نگارش نمایشنامه حدود دو سال زمان می برد. حدود چند ماه زمان می برد تا طراح صحنه، طراح نور، طراح لباس و بازیگر تئاتر با کار خود آشنا شوند. هنرهای نمایشی احتیاج به فضای تمرینی و اجاره سالن هم دارند. قیمت بلیت نمایش ها هم به علت نداشتن توان مالی مخاطب آن قدر بالا نرفته است؛ پس بهتر است از گروه های نمایشی با تخصیص بودجه مناسب حمایت مالی انجام گیرد. بعلاوه بهتر است از جشنواره ها با جوایز و مبالغ قابل قبول و نه اندک، حمایت شود تا فرصتی برای رقابت بهتر بین گروه های تئاتری ایجاد شود.

مدیر تماشاخانه ایرانشهر در ادامه از نبود فضای تبلیغات در شهر گلایه کرد و گفت: ظرفیت اندکی از تابلو های شهری را سازمان زیباسازی شهرداری تهران برای تبلیغات محیطی نمایش های اجرا شده در سطح شهر در نظر گرفته است. تلویزیون به علت ضوابط خاص خود در بخش آگهی های بازرگانی حمایت زیادی از تئاتر نمی کند. مجموع این ها شرایطی را ایجاد نموده تا دخل و خرج مالی تئاتر به غیر از نمایش هایی خاص به علت حضور بازیگران چهره، با هم همخوانی نداشته باشد. به علت در آمد بالای بعضی چهره ها چه در تئاتر و چه در سینما، متاسفانه بعضی فکر می نمایند که همه اهالی تئاتر از عایدی بالایی برخوردارند.

رجبی معمار در ادامه سخنانش از رئیس جمهور منتخب درخواستی کرد و گفت: از آقای رئیسی می خواهم در انتخاب افرادی که مسئول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و افراد مسئول برای معاونت هنری که سیاست گذار در عرصه هنر های نمایشی، تجسمی و موسیقی هستند، از چهره های نامدار، با سابقه و با ارتباطات بسیار خوب با عرصه فرهنگ و هنر استفاده کند. در خانه تئاتر ایران به اسم یک نهاد صنفی با سابقه بیست سال، حدود دوازده هزار نفر در هفده کانون تخصصی عضویت دارند. لذا، لازمه موفقیت این نهاد، حمایت دولت از آن است.

مدیر خانه هنرمندان در انتها بیان نمود: در مراکز استانی و شهرستان ها هنرمندان زیادی داریم که احتیاجمند حمایت جدی هستند؛ تقویت خانه تئاتر می تواند یاری شایانی به آنان کند. شاید همان گونه که سازمان سینمایی وجود دارد، تئاتر کشور هم احتیاج به چنین نهادی به علت گونه های متعدد تئاتر و جشنواره های مختلف داشته باشد. بعلاوه باید از تئاتر آنلاین با در اختیار قرار دادن تجهیزات فیلمبرداری و سالن های نمایش حمایت کرد. در بحث ارزشیابی فراوری محتوا و بازبینی هم بهتر است از افراد مجرب و توانمند استفاده شود تا نمایش با اعمال سلیقه های مختلف در حین اجرا روبرو نشود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "منظره روشنی برای آینده تئاتر نداریم، بودجه ای خاص برای هنر های نمایشی در نظر گرفته گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منظره روشنی برای آینده تئاتر نداریم، بودجه ای خاص برای هنر های نمایشی در نظر گرفته گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید