4 اثر مهم ترخون در سلامت انسان!

به گزارش وبلاگ ملیسا، ترخون کالری و کربوهیدرات کمی دارد و حاوی مواد مغذی متنوعی است که می توانند برای سلامتی مصرف کنندگان مفید باشند. تنها یک قاشق غذاخوری (1.8 گرم) از برگ های ترخون خشک شده ترکیبات زیر را در خود جای داده است.

4 اثر مهم ترخون در سلامت انسان!

ترخون با نام علمی Artemisia dracunculus L گیاهی چند ساله از خانواده آفتابگردان است و به طور گسترده به عنوان طعم دهنده، عطر و دارو استفاده می گردد.

این گیاه طعم لطیفی دارد و به خوبی با غذا هایی مانند ماهی، گوشت گاو، مرغ، مارچوبه، تخم مرغ و سوپ ترکیب می گردد.

حاوی انواع مواد مغذی مفید، کربوهیدرات محدود و کالری پایین

ترخون کالری و کربوهیدرات کمی دارد و حاوی مواد مغذی متنوعی است که می توانند برای سلامتی مصرف نمایندگان مفید باشند. تنها یک قاشق غذاخوری (1.8 گرم) از برگ های ترخون خشک شده ترکیبات زیر را در خود جای داده است:

- کالری: 5

- کربوهیدرات: 1 گرم

- منگنز: 6 درصد از ارزش غذایی روزانه (DV)

- آهن: 3 درصد DV

- پتاسیم: 1 درصد DV

منگنز یک ماده مغذی ضروری است که در حفظ سلامت مغز و کمک به رشد، متابولیسم و بعلاوه کاهش استرس اکسیداتیو در بدن نقش دارد. علاوه بر این آهن عنصر کلیدی تنظیم عملکرد سلول ها و فراوری خون است. کمبود این ترکیب مهم ممکن است منجر به کم خونی و در نتیجه خستگی و ضعف گردد. پتاسیم نیز یک ماده معدنی ارزشمند است که برای کارکرد صحیح قلب، ماهیچه ها و اعصاب از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی دیگر تحقیقات نشان داده اند که این ترکیب می تواند فشار خون را کاهش دهد.

هرچند مقادیر این مواد مغذی در ترخون چندان قابل توجه نیست، اما این گیاه هنوز هم می تواند برای سلامت کلی ما معجزه گر باشد. گفتنی است تمامی نکاتی که در خصوص ترخون مورد آنالیز قرار می گیرند، به وسیله مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دستیابی هستند.

از کاربرد های شگفت انگیز ترخون

1- بهبود حساسیت به انسولین و کمک به کاهش قند خون

انسولین هورمونی است که به انتقال گلوکز به سلول ها کمک می رساند تا بتوان از آن به منظور فراوری انرژی استفاده کرد. عواملی مانند رژیم غذایی و التهاب می توانند منجر به مقاومت به انسولین و در نتیجه افزایش سطح گلوکز خون شوند.

در مقابل ترخون به بهبود حساسیت به انسولین و نحوه استفاده بدن از گلوکز کمک می نماید. برای نمونه عملکرد شگفت انگیز عصاره ترخون روسی در راستای جلوگیری از مقاومت به انسولین، اختلال عملکرد متابولیک و تجمع چربی در ماهیچه ها و کبد موش ها به تایید رسیده است. علاوه بر این، در یک مطالعه تصادفی 90 روزه محققان به آنالیز تاثیر ترخون بر حساسیت به انسولین، ترشح انسولین و کنترل قند خون در 24 فرد مبتلا به اختلال تحمل گلوکز پرداختند. افرادی که 1000 میلی گرم ترخون قبل از صبحانه و شام دریافت کردند، عملکرد قابل ملاحظه ای را در متعادل نگه داشتن سطح قند خون خود طی روز نشان دادند.

2- بهبود و تنظیم الگو های خواب

خواب ناکافی با پیامد های متعدد سلامتی مرتبط است و می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و امراض قلبی- عروقی را افزایش دهد. تغییر در برنامه کاری، سطوح بالای استرس یا سبک زندگی پر مشغله همگی می توانند کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار دهند.

در این میان گروه گیاهان درمنه که شامل ترخون نیز می گردد، به عنوان دارو برای درمان اختلالات متفاوت از جمله بد خوابی به کار می روند. در یک پژوهش روی موش های آزمایشگاهی، معین شد که گیاهان درمنه دارای اثر آرام بخشی هستند و به تنظیم الگو های خواب کمک می نمایند. با این حال همچنان به تحقیقات بیشتری در خصوص استفاده از ترخون برای خواب به ویژه در انسان احتیاج است.

3- افزایش اشتها به کمک کاهش سطح لپتین

از دست دادن اشتها می تواند به دلایل مختلفی مانند سن، افسردگی یا شیمی درمانی رخ دهد. اگر این اختلال درمان نگردد، می تواند در ادامه منجر به سوء تغذیه و کاهش کیفیت زندگی گردد. عدم تعادل در هورمون های گرلین و لپتین نیز ممکن است باعث کاهش اشتها گردد. این هورمون ها برای تعادل انرژی مهم هستند.

گرلین به عنوان یک هورمون گرسنگی در نظر گرفته می گردد، در حالی که لپتین را در قالب هورمون سیری می شناسیم. هنگامی که سطح گرلین افزایش یابد، باعث القای گرسنگی خواهد شد. در مقابل، افزایش سطح لپتین احساس سیری ایجاد می نماید.

یک مطالعه روی موش های آزمایشگاهی نقش عصاره ترخون را در تحریک اشتها آنالیز کرد. نتایج نشان دهنده کاهش ترشح انسولین و لپتین و افزایش وزن بدن بودند. این یافته ها حاکی از آن هستند که عصاره ترخون ممکن است به افزایش احساس گرسنگی کمک کند. با این حال، چنین نتایجی تنها در ترکیب با یک رژیم غذایی پرچرب به دست آمدند. از این رو تحقیقات بیشتری در انسان برای تایید این اثرات ضروری است.

4- خاصیت ضد باکتریایی و پیشگیری از مسمومیت های غذایی

امروزه تقاضای فزاینده ای از جانب شرکت های فراوری نماینده مواد غذایی در راستای استفاده از افزودنی های طبیعی به جای مواد شیمیایی مصنوعی برای کمک به حفظ مواد غذایی وجود دارد. اسانس های گیاهی یکی از جایگزین های محبوب در این زمینه هستند.

به طور معمول افزودنی هایی به غذا اضافه می گردد تا به حفظ بافت غذا، جلوگیری از تغییر حالت و مهار رشد باکتری هایی مانند E. coli که باعث بیماری های ناشی از غذای آلوده می شوند، کمک نمایند. یک مطالعه قدیمی به آنالیز اثرات اسانس ترخون بر استافیلوکوکوس اورئوس و E. coli؛ دو باکتری که باعث بیماری های ناشی از غذا می شوند، پرداخت. برای انجام این تحقیق به پنیر سفید ایرانی 15 و 1500 میکروگرم بر میلی لیتر اسانس ترخون افزوده شد.

نتایج نشان داد که تمام نمونه های تیمار شده با اسانس ترخون در مقایسه با دارونما تاثیر ضد باکتریایی معناداری روی دو سویه باکتریایی مذکور داشتند. محققان به این نتیجه رسیدند که ترخون ممکن است یک نگهدارنده موثر برای مواد غذایی مختلف مانند پنیر باشد.

منبع: فرادید

به "4 اثر مهم ترخون در سلامت انسان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 اثر مهم ترخون در سلامت انسان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید