8 سوالی که مردم درباره لثه می پرسند

به گزارش وبلاگ ملیسا، به حال برایتان پیش آمده است که لثه های شما پیوره نموده باشد؟ حتما از خون ریزی و درد عفونت لثه هایتان به ستوه آمده اید ولی پیوره نشانه این است که به لثه هایتان خوب نرسیده اید.سوالاتی که بیشتر مردم درباره سلامت لثه ها در فکر شان دارند، مشترک است. ما در اینجا 8 سوال اصلی مردم درباره سلامت لثه و پاسخ های آنها را برای شما آورده ایم.

8 سوالی که مردم درباره لثه می پرسند

8 سوالی که مردم درباره لثه می پرسند

دکتر شکوفه شجاعی

به حال برایتان پیش آمده است که لثه های شما پیوره نموده باشد؟ حتما از خون ریزی و درد عفونت لثه هایتان به ستوه آمده اید ولی پیوره نشانه این است که به لثه هایتان خوب نرسیده اید.

سوالاتی که بیشتر مردم درباره سلامت لثه ها در فکر شان دارند، مشترک است. ما در اینجا 8 سوال اصلی مردم درباره سلامت لثه و پاسخ های آنها را برای شما آورده ایم.

1 آیا راهی وجود دارد که من بتوانم از سلامت لثه هایم مطمئن شوم؟

لثه سالم بین دندان ها را پر می نماید و از این رو حالت کنگره ای دارد. رنگ آن صورتی متمایل به قرمز است و در فرد بالغ در حد طوق فاصله بین تاج و ریشه واقع شده است. بین لثه و دندان در حالت عادی شیار باریکی وجود دارد که به آن شیار لثه می گویند و عمقی حداکثر تا حدود 3 میلی متر دارد. سطح لثه در حالت طبیعی دان دان است. تغییر در هرکدام از فاکتورهای فوق می تواند نشانه ای از بیماری لثه باشد.

2 پلاک میکروبی و جرم دندان چیست؟

پلاک میکروبی لایه ای است نازک شامل باکتری ها و میکروب ها که به صورت یک پدیده دایمی و در داخل دهان تمام افراد بالغ بر سطح دندان ها می نشیند. این لایه دارای مواد پروتئینی و سلول های پوششی و مواد دیگری با منشأ بزاقی است.

اما ساختمان اصلی این پلاک از میکروب ها تشکیل شده است. اگر یک گرم پلاک را به صورت خشک تهیه نماییم دارای دویست میلیارد(000. 000. 000. 200)باکتری است. این لایه چسبنده بر سطح دندان با شستشوی آب رفع نمی شود و باید با روش های مکانیکی(مسواک زدن)آن را تمیز نمود. با سخت شدن تدریجی پلاک میکروبی لایه ای به نام جرم تشکیل می شود که به علت داشتن سطح زبر، مقادیر بیشتری پلاک میکروبی را بر سطح خود نگه می دارد.

3 چرا برخی لثه ها پیوره می نماید؟

از این تعداد بی تعداد میکروب که در پاسخ به سوال قبلی برایتان گفتم، عده ای برای لثه به شدت بیماری زا هستند و در صورت تمیز نشدن دقیق دندان ها سبب بروز بیماری های لثه می گردند. مهم ترین نوع بیماری های لثه عبارتند از ژنژیویت (التهاب لثه) و پریودنتیت (تخریب استخوان اطراف دندان).

در ژنژیویت که به معنای التهاب لثه است، استخوان اطراف دندان سالم است ولی در پریودنتیت که عامه مردم به آن پیوره می گویند، استخوان اطراف دندان دچار تخریب می شود. همواره جهت پیشرفت بیماری لثه از ژنژیویت به سوی پیوره می باشد. پس اگر بیماری لثه در مرحله اول کنترل شود، می توان از تخریب استخوان هم جلوگیری نمود.

از مهم ترین علایم التهاب لثه می توان به خون ریزی از لثه و تغییر رنگ لثه اشاره کرد. در بسیاری از موارد قوام لثه در اثر التهاب، نرم و متورم می شود و گاهی اوقات لثه دچار افزایش حجم هم می شود. تبدیل ژنژیویت به پیوره معمولاً به علت عدم رعایت کافی بهداشت دهان و در صورت مستعد بودن فرد خصوصاً از نظر عوامل ایمنی بدن صورت می گیرد. علایم بیماری در این موارد خون ریزی از لثه، بوی بد دهان، درد گنگ در فک ها، احساس درد بین دندان ها، احساس خارش در لثه، تمایل به فرو بردن مثلاً خلال دندان در بین دندان ها، ترشح چرک از لثه، لقی دندان، ریخته شدن خون روی بالش، جابه جا شدن دندان ها، گیر کردن غذا بین دندان ها، آبسه در لثه و موارد دیگر می باشد. از علایمی که معمولاً موردنظر دندانپزشک می باشد عمیق شدن شیار لثه است که همگام با تحلیل استخوان صورت می گیرد، تحلیل استخوان هم از روی رادیوگرافی معین می شود.

4 بیماری های قلبی باعث پیوره می شوند؟

امروزه رابطه میان بیماری های قلبی عروقی (تنگی عروق قلب) و عفونت های دهانی (خصوصاً بیماری های لثه) شناخته شده است. تنگی عروق قلب به صورت بروز یک لایه از سلول های مرده و کریستال های کلسترول و پروتئین و.... در داخل رگ های با قطر میانه است که به تدریج با ایجاد این لایه به تنگ شدن عروق منجر می شود.

از مهم ترین عوامل مستعدکننده بیماری های قلبی و عروقی به فشار خون، بالا بودن کلسترول، کشیدن سیگار، سن، دیابت، استرس و کم تحرکی اشاره می شود که امروزه عفونت های دهانی و بیماری های لثه هم به این فاکتورهای خطر اضافه می شود.

5 از کجا بفهمم که لثه ام بیمار شده است؟

خون ریزی از لثه، بوی بد دهان، درد گنگ در فک ها، احساس درد بین دندان ها، احساس خارش در لثه، تمایل به فرو بردن مثلاً خلال دندان در بین دندان ها، ترشح چرک از لثه، لقی دندان، ریخته شدن خون روی بالش، جابه جا شدن دندان ها، گیر کردن غذا در بین دندان ها، آبسه در لثه

به طور خلاصه باید بدانیم که فاکتورهای ایمنی ترشح شده در داخل بدن در اثر بیماری و التهاب لثه در ایجاد و افزایش پلاک های پلاکتی در داخل عروق قلب موثر است.

تحقیقات نشان داده اند که در افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی می باشند میزان بیماری های لثه بیش از افراد سالم است.

از آنجایی که عامل اصلی تمام بیماری های لثه پلاک میکروبی است، منطقی است قبل از ایجاد و پیشرفت بیماری در رفع کردن آن بکوشیم.

6 برترین روش برای پیشگیری از پیوره چیست؟

برترین راه نگهداری بهداشت دهان استفاده از مسواک می باشد. حداقل دفعات توصیه شده برای مسواک زدن دو بار در شبانه روز می باشد. از آنجایی که بیش از تعداد دفعات مسواک زدن، روش مسواک زدن اهمیت دارد، توصیه می شود روش مسواک زدن را از دندانپزشک خود سوال نمایید. به نظر متخصصان لثه برترین روش مسواک زدن دندان به این ترتیب است: مسواک را با زوایه 45 درجه نسبت به سطح دندان به سمت لثه نگه دارید و به مسواک حداقل ده تا پانزده مرتبه حرکت لرزشی دهید. سپس می توانید چند مرتبه مسواک را به سمت نوک تاج بچرخانید. این عمل را ناحیه به ناحیه و سپس در سطح داخل دندان ها هم انجام دهید. از مسواک زدن روی سطوح جونده دندان ها هم غافل نشوید. نواحی بین دندان ها را باید با نخ دندان و در صورت باز بودن دندان ها از یکدیگر با خلال دندان یا برس های بین دندان تمیز نمایید.

معاینات منظم دوره ای 6 ماه یکبار برای آنالیز دندان ها و لثه ها همواره توصیه می شود. به خاطر داشته باشید همواره پیشگیری از درمان بهتر است. پس با رعایت دقیق بهداشت دهان سعی کنید از ایجاد بیماری های لثه جلوگیری نمایید. در صورت بروز علایم بیماری های لثه که آنها را شناختید، سعی کنید قبل از ایجاد مراحل پیشرفته بیماری با کنترل منظم و درمان های ساده در نزد دندانپزشک خود از پیشرفت بیماری و از دست رفتن احتمالی دندان های ارزشمندتان جلوگیری نمایید.

7 جرم گیری مینای دندان را نازک می نماید؟

جرم به صورت فیزیکی بین لثه و دندان شما فاصله می اندازد و چسبندگی لثه به دندان را از بین می برد بنابراین لثه ها شل شده و تحلیل می فرایند. به همین علت است که خیلی اوقات پس از جرم گیری تصور می کنید از بلندی لثه هایتان کاسته شده و بین دندان ها فاصله افتاده است اما حقیقت این است که لثه های شما در اثر وجود جرم، عقب نشسته اند و این فاصله تا به حال به وسیله جرم پر شده بود و قابل رویت نبود. وقتی جر م ها را بر می دارید، تازه متوجه می شوید که لثه های شما بر اثر وجود جرم تا چه میزان تحلیل رفته اند. جرم به اسم کانونی برای رشد و فعالیت میکروب های بیماری زا برای لثه شماست که محصولات سمی این میکروب ها لثه ها را بیمار می نماید. یک لثه سالم صورتی رنگ و براق بوده و محکم به سطح دندان چسبیده است اما ترشحات و مواد زاید ناشی از فعالیت این میکروب ها، موجب التهاب و عفونت لثه می شود و به همین علت است که لثه در مجاور جر م ها، قرمز، شل و اسفنجی است. شاهکارهای جرم به همین جا ختم نمی شود. در پی التهاب لثه، استخوان اطراف دندان هم تحلیل رفته و دندان با از دست دادن بافت های نگه دارنده خود به مرور زمان لق خواهد شد. جالب است بدانید نتایج مطالعات تازه نشان داده اند، بیماری های لثه باعث تشدید بیماری های سایر اعضای بدن می شوند. سموم باکتری های موجود در جرم با انتشار در رگ های خونی لثه وارد سیستم گردش خون می شود و می تواند موجب بالا رفتن قند خون در افراد دیابتیک، تشدید بیماری های قلب و عروق و حتی زایمان زودرس شود.

فواصل جرم گیری برای افراد مختلف، فرق دارد. اگر بهداشت دهانی شما مناسب باشد، بیماری های لثه نداشته باشید و میزان مواد معدنی بزاقتان کم باشد، احتمالاً در فواصل زمانی بیشتری احتیاج به جرم گیری خواهید داشت. هر 6 ماه به دندانپزشک مراجعه کنید تا احتیاج شما به جرم گیری را با توجه به شرایط تان پیش بینی کند.

8 چند وقت به چند وقت باید جرم گیری کنم؟

مینای دندان با داشتن بیش از 96 درصد مواد معدنی یکی از سخت ترین مواد موجود در دنیا است که تنها الماس آن را تراش می دهد. ابزارهای جرم گیری از آلیاژهایی ساخته شده اند که به سختی الماس نیست و نمی توانند مینای دندان را برداشته و به آن آسیب برسانند. در عین حال هنگام جرم گیری نوک وسیله فقط با جر م ها در تماس است و با رعایت اصول صحیح جرم گیری، هیچ خطری دندان و مینای آن را تهدید نمی نماید.منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "8 سوالی که مردم درباره لثه می پرسند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 سوالی که مردم درباره لثه می پرسند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید